Najveći u hrvatskoj

U nedjelju šahovski turnir sa stotinu sudionika

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Grad Vodnjan, Šahovski klub "Vodnjan" i "Društvo Perojskih Crnogoraca 1657" povodom dana Peroja organiziraju još jedan pojedinačni šahovski turnir. Ovaj jednodnevni šahovski turnir ujedno je i najveći u Hrvatskoj po broju sudionika, a ove godine dolazi ih 110 i to iz cijelog svijeta.

- Najmlađi sudionik našeg šestog po redu otvorenog rapid pojedinačnog šahovskog turnira ima samo šest godina, a najstariji 87. Turnir će se održati u Omladinskom domu u Peroju, pored trgovine Miracolo, s početkom u 10 sati, a igrat će se "švicarac" u devet kola. Tempo igre je ograničen na osam minuta plus četiri sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani domaći i strani igrači bez obzira na titulu i kategoriju, a koji imaju FIDE ID broj, jer će se i ovaj turnir bodovati za FIDE rejting listu za rapid šah. Predprijave traju još danas i sutra, a potvrda prijave traju do 9.30 sati na dan igranja turnira. Zbog velike popularnosti turnira, a nemogućnosti smještaja tolikog broja ljudi, ove godine smo broj učesnika ograničili na 110. U slučaju većeg broja igrača prednost će imati igrači prema redoslijedu prijava, rekao nam je Igor Milovac, predsjednik Šahovskog saveza Istarske županije i glavni sudac turnira.

Igrači su dužni donijeti ispravan digitalni sat, dok šahovske garniture osigurava organizator natjecanja. Kotizacija iznosi 50 kuna za seniore i seniorke te 30 kuna za igrače i igračice mlađe od 16 godina, a u tu su cijenu uključeni grickalice, kava i piće tijekom turnira te ručak i piće nakon završetka turnira. Organizator je osigurao brojne nagrade. Prijave i sve informacije o turniru mogu se dobiti na mail igor-mili@net.hr ili na broj mobitela 099/759-4079.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater