ĐURĐEVAC

Šah: Patricija Vujnović prvakinja Hrvatske

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Patricija Vujnović pobjednica je Desetog otvorenog pojedinačnog prvenstva za šahistice.

Brzim remijem u posljednjem devetom kolu s Terezom Dejanović, 25-godišnja Patricija Vujnović je sa sedam osvojenih bodova zasluženo ostvarila najveći uspjeh u svojoj karijeri. Uz četiri remija nanizala je pet pobjeda i neporažena završila prvenstvo.

O vrijednosti njezina rezultata najviše govori činjenica da je popravila rejting čak za 31 bod. Drugoplasiranu Anu Berke, dvostruku državnu prvakinju, pretekla je za pola boda, a prvakinju iz 2015. godine Kristinu Šarić za cijeli bod.

Zanimljivo je da je i Ana Berke popravila rejting za 10 bodova, dok je druga nositeljica Kristina Šarić ostala u minusu čak 15 bodova. U tom pogledu još gore su prošle prva nositeljica Ena Cvitan i treća nositeljica Mirjana Medić. Ena je osvojila peto mjesto sa 5,5 bodova uz gubitak rejtinga od 28 bodova, a Mirjana je tek šesta s pet bodova i gubitak od skoro 32 rejting-boda.

Uz Patriciju Vujnović najugodnija iznenađenja prvenstva su juniorke Anamarija Radiković i Tereza Dejanović. Anamarija je podijelila treće mjesto sa šest bodova i popravila rejting za nevjerojatnih 70 bodova, a Tereza je sa pet bodova završila na sedmom mjestu uz dobitak rejtinga od 38 bodova.


Rezultati 9. kola:
Dejanović-Vujnović remi, Muha-Berke remi, Smetiško L.-Šarić 0-1, Radiković-Mihaljević 1-0, Trgovac-Medić remi, Cvitan-Smetiško M. 1-0, Kokša-Purkić 1-0, Blažeka-Kovač 1-0.
Konačan poredak:
1. Vujnović 7 bodova, 2. Berke 6,5, 3.-4. Šarić i Radiković po 6, 5. Cvitan 5,5, 6.-7. Medić i Dejanović po 5, 8.-10. Blažeka, Muha i Kokša po 4,5, 11.-12. Mihaljević i Smetiško L. po 4, 13. Trgovac 3,5, 14. Purkić 2,5, 15. Smetiško M. 2, 16. Kovač 1,5 bod.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater