(IPAK) JAKO DOBRA SEZONA

TURISTIČKI SRPANJ IZ SNOVA: Istra gotovo dosegnula brojke iz 2019., ROVINJ NAJBOLJI NA JADRANU!

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Istra je definitivno imala turistički srpanj iz snova! Ono što se već tjednima dalo naslutiti prema atmosferi koja je zavladala u domaćim turističkim odredištima, podvlačenjem crte pod srpanjske brojke u eVisitoru dobilo je i službenu potvrdu. Tijekom proteklog mjeseca Istra je imala gotovo 950 tisuća turističkih dolazaka i 6,6 milijuna ostvarenih noćenja čime se približila brojkama ostvarenim u po mnogo čemu rekordnoj 2019. godini. Tako je, kad su u pitanju dolasci, ovoga srpnja ostvareno 90 posto rezultata ostvarenog prije dvije godine, dok je indeks ostvarenih noćenja tek neznatno manji i iznosi 85.

No, specifična težina oba ova rezultata svakako je daleko veća kada se gleda kroz prizmu epidemioloških ograničenja i svih drugih okolnosti s kojima se od izbijanja pandemije koronavirusa već drugu sezonu suočava turistički sektor. Kuriozitet je svakako da se s odmicanjem srpnja ta razlika između rezultata sve više smanjivala, da bi se na dan 27. srpnja brojka gostiju koji su u tom trenutku boravili u Istri poravnala s onom na isti dan 2019. godine, a za dan kasnije rezultat od prije dvije godine bio je i „prešišan“, te je u usporedbi ta dva datuma 2021. godina bila za čak 8 tisuća gostiju u plusu.

Očito je da su se nakon više od godinu i pol dana života s raznim ograničenjima gosti s tradicionalnih turističkih tržišta poželjeli mora i odmora, te su se odlučili za dolazak u destinaciju koju smatraju dovoljno sigurnom.

- Istra je još jednom potvrdila da protokol komunikacije između privatnog i javnog sektora funkcionira na visokoj razini i da se zaključci postignuti na toj razini komunikacije i dogovaranja izravno reflektiraju na stanje našeg turizma. Od samog početka pandemije vrlo brzo smo shvatili da je moguće istovremeno na vrlo dobroj razini upravljati turizmom i efikasnim epidemiološkim mjerama. Prošlogodišnje iskustvo nam je to najbolje pokazalo. U ovoj godini imali smo puno novih elemenata i izazova, virus je uvijek dva koraka ispred nas te mu se zbog toga moramo konstantno prilagođavati.

S obzirom na prošlogodišnja iskustva u ovoj godini pripremili smo nekoliko ključnih projekata koji su nam bili od izuzetne važnosti, te na najznačajnijim emitivnim tržištima komunicirali da smo u Istri vrlo dobro organizirani i pripremljeni, da postoji protokol zaduženja po pitanju Covida 19, da smo disciplinirani i da smo u stanju organizirati destinaciju Istre kao sigurnu destinaciju, kaže direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater