Dani srpske kulture

TRODNEVNA MANIFESTACIJA: Igre, pjesme i običaji srpskog naroda

| Autor: Aleta BRATTONI
ilustracija

ilustracija


U organizaciji Zajednice Srba u Istri i umaškog pododbora SKD-a "Prosvjeta" iz Zagreba, po 11. će se put u tri istarska grada, Puli, Umagu i Rovinju, od 17. do 19. kolovoza održati Dani srpske kulture u Istri.

Program ove manifestacije započinje u subotu, 17. kolovoza u Rovinju kada će se na Trgu maršala Tita, u 19 sati, predstaviti stari zanati kroz radionice izrade figura od gline, kao i etno tkanje Višnje Knežević. I dalje na istoj lokaciji, u 20.30 sati nastupit će folklorni ansambl "Vila" Kulturno-umjetničkog društva "Železničar" iz Novog Sada. Ansambl će posjetiteljima predočiti narodne igre, pjesme, običaje i materijalne kulture iz svih krajeva u kojima živi srpski narod, a u program su također uključene igre drugih naroda koji žive u Srbiji. Osim toga, neizostavan je i gastronomski aspekt ove manifestacije pa će tako Rovinjci i njihovi gosti imati priliku probati specijalitet - vojvođanski paprikaš. Isti će se program i po istoj satnici sljedećeg dana, 18. kolovoza, održati i na Trgu slobode u Umagu.

U ponedjeljak će se Dani srpske kulture u Istri održati u Puli, gdje će se prezentacija starih zanata odvijati od 10 do 13 sati na Trgu Portarata, dok će, također s početkom u 10 sati, u Domu hrvatskih branitelja biti izloženi radovi akademske slikarice Sunčice Marković. Od 19 sati u Domu će se ponoviti nastup etno grupe ansambla "Vila", kao i degustacija vojvođanskog paprikaša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater