Svečano otvorenje u petak u Dnevnom boravku

Otvara se "ROJCbook" - community knjižnica Rojca

| Autor: Lara BAGAR
Popisivanje i selekcija građe

Popisivanje i selekcija građe


U petak, 27. studenoga, u 12 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc svečano će se otvoriti community knjižnica "ROJCbook". Dostupne knjige prikupljene su donacijama te će ih zasad na policama biti više od 1.600. Osim romana, publicistike pa i udžbenika, korisnicima će biti dostupni i stručni časopisi te stripovi.

Knjižnica je nastala na inicijativu Alessie Krivičić, volonterke programa Europske snage solidarnosti u Savezu udruga Rojca. Po dolasku u Pulu i početku volontiranja pronašla je veliku količinu knjiga, njih više od 1.600, u prostoru Dnevnog boravka. Korisnici Rojca i građani Pule knjige već godinama doniraju, ali nedostajala je inicijativa za njihovo popisivanje te naposljetku i korištenje i čitanje. Alessia Krivičić, uz pomoć kolega volontera Igora Zenzerovića, Dragana Šarape, Valenta Hrvatina i Marije Stojadinović, počela je popisivati naslove i sistematizirati građu. Rezultat inicijative, zajedničkog rada i želje za obogaćivanjem zajednice je otvaranje community knjižnice "ROJCbook".

Europske snage solidarnosti projekt je koji pruža priliku mladima da steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju vještine i daju doprinos društvu. Cilj je omogućiti većem broju mladih da sudjeluje u širokom rasponu aktivnosti volontiranjem ili stažiranjem i zaposlenjem, kako bi se pridonijelo rješavanju zahtjevnih situacija diljem EU-a, a u cilju jačanja solidarnosti.

"ROJCbook će djelovati u prostoru Dnevnog boravka, posudba knjiga bit će dostupna svim korisnicima DC-a Rojca te ostalim građanima Pule, a članstvo je besplatno.

Moći će se učlaniti dolaskom u Dnevni boravak te ispunjavanjem pristupnice. Knjižnica će biti otvorena radnim danom od 10 do 20 sati, a trenutno uz pridržavanje epidemioloških mjera. Ulazak u knjižnicu ograničen je na maksimalno 15 osoba uz obvezno nošenje maske i držanje razmaka.

Knjižnica će se u bliskoj budućnosti fokusirati i na knjige na romskom jeziku. Očekuje se donacija naslova na romskom jeziku, a time će se u prvi plan staviti kulturno i jezično bogatstvo DC-a Rojc i grada Pule. Otvorenje community knjižnice, poručuju iz Rojca, obogatit će se literarni program Društvenog centra i čitave Pule.

- Donacije će se nastaviti primati, ali kako je prostor ograničen, trudit ćemo se napraviti kvalitetnu selekciju za naše članove. Želimo da naša zajednička knjižnica raste zajedničkim snagama, poručuju iz knjižnice. Programi Dnevnog boravka realizirani su uz potporu Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum