POREČ

Studenti FET-a "Dr. Mijo Mirković" upoznavali porečko gospodarstvo: PODRŠKA ULASKU MLADIH U PODUZETNIŠTVO

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Studenti FET-a u Poreču

Studenti FET-a u Poreču


Interaktivnom edukacijom studentima su predstavljeni brojni nacionalni i međunarodni projekti koje provodi Grad Poreč, kao i mogućnosti koje nudi za razvoj poduzetništva. Uspješan primjer razvoja poduzetništva predstavlja i Poduzetnički inkubator Poreč u Žbandaju

U okviru obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva, Grad Poreč ugostio studente pulskog Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Posjet je održan u sklopu kolegija Uvod u poduzetništvo, s ciljem stjecanja stručnih spoznaja i mogućnosti za razvoj poduzetništva.

U Velikoj vijećnici studente je uvodnim govorom pozdravio zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić, dok je Morena Mičetić Fabić, pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo, nadležnog za razvoj poduzetništva, predstavila program mjera poticanja razvoja poduzetništva u Gradu Poreču, kao i uspješne pokazatelje koji opravdavaju naziv "Poduzetan Poreč".

Interaktivnom edukacijom studentima su predstavljeni brojni nacionalni i međunarodni projekti koje provodi Grad Poreč, kao i mogućnosti koje nudi za razvoj poduzetništva. Uspješan primjer razvoja poduzetništva predstavlja i Poduzetnički inkubator Poreč u Žbandaju, čijim su obilaskom studenti uvidjeli poduzetno okruženje za realizaciju vlastite ideje i podršku ulaska u poduzetništvo.

Nakon obilaska Poduzetničkog inkubatora Poreč, u cilju praktične spoznaje, studenti su posjetili uspješnog poduzetnika na području Grada Poreča, stolarski obrt Istradrvo, specijaliziran za izradu namještaja po mjeri, uređenje interijera poslovnih i stambenih prostora te obnovu ugostiteljskih objekata i hotela. Obilaskom proizvodnog pogona studenti su uvidjeli faze u procesu proizvodnje izrade visokokvalitetnog finalnog proizvoda kao temelja za uspješno pozicioniranje na tržištu i daljnji razvoj poslovanja.

Povezivanjem obrazovnog i poslovnog sektora, Grad Poreč Poduzetnički inkubator Poreč d.o.o. i Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", Pula, doprinijeli su novim spoznajama studenata cjelokupnog poduzetničkog procesa od ideje do uspješnog proizvoda ili usluge, koji su preduvjet za razvoj poduzetništva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum