OD PONEDJELJKA OBAVEZNE MASKE U TRGOVINAMA

Novi podaci iz Stožera: Epidemiološka situacija je pod kontrolom, U ISTRI 16 NOVOOBOLJELIH OD KORONAVIRUSA

| Autor: Glas Istre, Hina
Dino Kozlevac (Milivoj MIJOŠEK)

Dino Kozlevac (Milivoj MIJOŠEK)


Tijekom protekla 24 sata, uzorkovanjem na terenu i u Općoj bolnici Pula, uzeto je 211 uzoraka briseva. Ispitivanjem u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđeno je 16 pozitivnih na koronavirus.

Kod tri osobe radi se o kontaktu s već pozitivnom osobom.

Dvije osobe pregledane su u Hitnoj službi Opće bolnice Pula radi osnovne bolesti te je protokolarnom obradom potvrđen pozitivan bris na COVID-19. Epidemiološka obrada je u tijeku, kao i dekontaminacija prostora, a zdravstvene usluge u Općoj bolnici Pula pružaju se redovno.

Neslužbeno se doznaje kako je među novozaraženim i jedna trudnica iz okolice Pule.

U bolnici je do danas hospitalizirano 30 zaraženih osoba.

U Domu za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu, potvrđeno je 11 pozitivnih briseva, od čega su šest štićenika i pet djelatnika. Provode se sve protuepidemijske mjere i obavljaju dodatna uzorkovanja, a kako je rekao Dino Kozlevac, brisevi su uzeti svim štićenicima i djelatnicima Doma.

Usprkos većem broju oboljelih od koronavirusa, iz Stožera napominju da je epidemiološka situacija pod kontrolom, a načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac pozvao je građane i turiste na odgovorno ponašanje radi prevencije pojave i širenja zaraze.

"To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt", poručio je Dino Kozlevac.

Podsjetimo - od ponedjeljka je obavezno nošenje maski u trgovinama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini