UPRAVO

Mjere zaštite od koronavirusa: Na graničnom prijelazu Kaštel TRIDESETAK PRIJEVOZNIKA S KAMIONIMA ČEKA VEĆ SEDAM SATI

| Autor: Portal Glas Istre
(Foto: HAK kamere screenshot)

(Foto: HAK kamere screenshot)


Stanje oko koronavirusa mijenja se iz minute u minutu, pa su tako jutros postavljena i nova pravila za prijelaz slovenske granice. No, pravilo nije osmišljeno do kraja u praksi, a o tome svjedoče i duga čekanja na granici.

Nešto nakon 14 sati, u našu redakciju javio nam se ogorčeni čitatelj, vozač kamiona, koji kaže da se, već uobičajeno, vraćao iz Italije, te su ga zaustavili na slovensko-hrvatskoj granici, na graničnom prijelazu Kaštel.

- Vraćali smo se iz Italije i došli smo jutros u 7 sati na granični prijelaz Kaštel, i na slovensko-hrvatskoj granici čekamo već 7 sati sanitarnog inspektora koji se ne pojavljuje. Osim mene, ovdje u koloni čeka bar 30-ak kamiona, sve prijevoznici.

Redovno vozim ovu rutu, iz tvrtke za koju radim nismo dobili nikakve upute - jutros su poduzete nove mjere, te nam je rečeno da moramo čekati sanitarnog inspektora. Čekamo, no već sedam sati nemamo nikakve informacije! Imamo saznanja da se sanitarni inspektor nalazi na graničnom prijelazu Plovanija, međutim tamo obrađuje osobna vozila. Mi smo parkirani na granici, na cesti, nitko nas ne pita jesmo li gladni, žedni… niti ne znamo što se zbiva, javlja nam ogorčeni vozač kamiona.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini