U KOMUNALNOJ PALAČI POTPISANI UGOVORI O DODJELI STUDENTSKIH STIPENDIJA

Stipendije od 500 kuna za 158 izvrsnih studenata


U Komunalnoj palači održalo se danas potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija u akademskoj 2017./2018. godini kojem je, osim brojnih studenata, prisustvovao pulski gradonačelnik Boris Miletić te nadležna pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović.

Kako je pojasnila Krizmanić Marjanović radi se o stipendijama izvrsnosti, a ove je godine podijeljeno ukupno 158 stipendija u iznosu od po 500 kuna.

Grad dodjeljuje i socijalne stipendije

- Sveukupno je pristiglo 239 zahtjeva, a za stipendije po kriteriju izvrsnosti Grad Pula je u proračunu za ovu godinu osigurao 600 tisuća kuna, kazala je pročelnica dodajući da Grad Pula dodjeljuje i stipendije prema socijalnim kriterijima i to 400 kuna za studente koji studiraju u Puli i 800 kuna za one koji studiraju izvan Pule.

Prisutnim studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju gradonačelnik Miletić čestitao je na dosadašnjem uspjehu te im zaželio da i dalje budu ustrajni i marljivi u nastavku svog školovanja.

- Ulaganje u znanje je najisplatljivije ulaganje, a stjecanje novih saznanja i kompetencija ključno je za razvoj svakog pojedinca. Grad Pula kontinuirano prati potrebe i ulaže znatna sredstva u podizanje kvalitete obrazovnog sustava, a stipendije su svakako dodatni doprinos vašem akademskom razvoju, poručio je pulski gradonačelnik okupljenim studentima.

Inače, na natječaj koji je bio otvoren do 20. studenog 2017. mogli su se prijaviti redovni studenti koji imaju prebivalište na području grada Pule. Pored prosjeka ocjena natječajem su bila definirana i deficitarne zvanja koja su se dodatno bodovala - doktor medicine, magistar edukacijske informatike, matematike, geografije, fizike, kemije, zatim magistar elektrotehnike, ing. brodogradnje, ing. strojarstva, računarstva i prvostupnik sestrinstva.

Dodatni bodovi

Dodatne bodove dobili su studenti koji su položili sve ispite iz prethodnih studija, studenti koji su u prethodnoj godini volontirali najmanje 30 sati te studenti sa značajnim uspjehom na natjecanjima državnog i međunarodnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Studenti su nam danas naveli kako su iznimno zadovoljni potporom lokalne zajednice, posebice jer svaka "kuna dobro dođe". Tako nam je student četvrte godine politologije, koji studira u Zagrebu, Mate Mikašinović Komšo naveo kako je gradsku stipendiju dobilo i lani. Iako ona ne pokriva sve troškove studiranja, ona mu, kako je kazao, super dođe jer je život u Zagrebu skup.

- Studiram veterinu u Zagrebu, četvrta godina sam. Kako živim u stanu, a bolujem od celikalije i ne mogu se hraniti u menzi pa si sama kuham ova mi novčana potpora dobro dođe i olakšava studiranje, kazala nam je Antea Rački dodajući kako je ovo treća godine da prima gradsku stipendiju. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter