OTVARA SE NATJEČAJ ZA STIPENDIJE

Pulski studenti mogu se javiti od ponedjeljka. Ima jedan novi uvjet

| Autor: Helena Mostarkić Gobbo
Ivana Sokolov i Ivona Močenić (Snimio Milivoj Mijošek)

Ivana Sokolov i Ivona Močenić (Snimio Milivoj Mijošek)


U ponedjeljak, 7. studenog Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade raspisat će natječaj za dodjelu stipendija Grada Pule u akademskoj godini 2022./2023., a koji će biti otvoren do 24. studenog ove godine, najavila je zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić na konferenciji za medije koja se održala danas u Gradskoj palači.

Močenić je istaknula novost da se od ove akademske godine po prvi put studenti mogu na natječaj javiti isključivo u elektroničkom obliku korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja putem e-prijavnica koje će za registraciju korisnika biti objavljene na web stranicama i na oglasnoj ploči pisarnice Grada gdje će se 14. prosinca objaviti i prijedlog liste za dodjelu stipendija.

"Kada se studenti prijave u sustav, dodijelit će im se šifra koju će primiti u povratnom e-mailu o zaprimljenom zahtjevu i pod kojom će kasnije pratiti status svog zahtjeva, jer se imena i prezimena studenata neće javno objavljivati u odluci za dodjelu stipendija Grada Pule", naglasila je Močenić.

Grad je u proračunu za 2023. godinu, kao i prethodne godine, predvidio iznos od 1,2 milijuna kuna za stipendije. "Stipendije se dodjeljuju studentima koji po prvi put upisuju akademsku godinu, za jednu akademsku godinu i ne dodjeljuju se za vrijeme apsolventskog staža", pojasnila je između ostaloga Močenić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov osvrnula se na intenciju Odjela, a prema sugestiji roditelja i studenata da svi studenti koji ispunjavaju tražene uvjete prema pravilniku o dodjeli stipendija dobiju zasluženu stipendiju. "U prošloj akademskoj godini smo dodijelili ukupno 241 stipendiju u mjesečnom iznosu od 600 kuna i utrošili svih 1.200.000 kuna", rekla je među ostalim Sokolov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter