Bezobzirno

STARI "DNEVNI BORAVAK" ISKRCAO U SRCU ROVINJA Doznalo se tko je i opalilo ga po džepu

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Govoreći o čistoći, a s njom i režimu odvoza smeća nekih se navika bacanja u nevrijeme, teško odreći. Jer, većina nas kad nešto odluči to mora obaviti - sad i odmah.

Upravo, jedna bezobzirna radnja, prošlog je tjedna, na središnjoj ulici grada - Careri, izazvala brojne komentare i negodovanja. Nepoznat je netko, čitav dnevni boravak, u vremenu oko 13 sati "iskipao" na ulicu. Kad su došli komunalni redari, zbog nedostatka materijalnih dokaza (čitaj fotografije) ostali su kratkih rukava, pa su gradski čistači, kao i dosad, obavili posao uklanjanja namještaja.

Kako nam komentiraju ovaj, odnosno posljednji u nizu slučajeva u Komunalnom servisu, problem nije u odlaganju, koliko u količini i vremenu ostavljanja.

Naime, komunalci će, na poziv i u određene dane, građanima besplatno odvesti veći otpad, ali ne i velike količine, odnosno čitave dijelove namještaje. S druge strane, da bi ostavljači smeća i nepotrebnog na ulici bili kažnjeni (dvije tisuće kuna za fizičku, pet za obrtnike, i dvanaest tisuća kuna za pravne osobe)- moraju biti uhvaćeni na licu mjesta.

Od početka godine gradski redari za takve su čini izdali dva upozorenja i naplatili jednu kaznu pravnoj osobi.

U međuvremenu smo od uprave Komunalnog servisa doznali da je prekršitelj utvrđen i kažnjen novčanom kaznom od dvije tisuće kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini