STIGNETE JOŠ VEČERAS

Sinoć u Medulinu još jedno izvrsno izdanje Hook & Cook Festivala. DAVID SKOKO I HRVOJE HRVATIN ODUŠEVILI SVOJIM JELIMA

| Autor: Glas Istre
(Foto: Općina Medulin)

(Foto: Općina Medulin)


Medulinski Hook & Cook Festival nakon večerašnjeg, još jednog, izvrsnog izdanja polako ide prema kraju. Naime, još samo večeras možete na ribarskom mulu u Medulinu uživati u izvrsnoj hrani i dobroj glazbi. Nakon subote Hook & Cook-ovci počinju pripremati novo izdanje za naredno ljeto. A posla ima puno jer Hook & Cook Festival puno je više od ribarske fešte, što se i sinoć pokazalo. Ovo je druženje savršeni spoj ribolova, gastronomske kreativnosti i dobre glazbe.

(Foto: Općina Medulin)

Siniša Pavlović i Marko Domgjoni, vlasnici branda Hook & Cook proteklih su ljeta pokazali i dokazali da i ovom manifestacijom mogu dati brzinu više turističkoj ponudi.

U Medulinu su sinoć na meniju bili tuna cheesebruger, nazivaju ga klasikom ove manifestacije, nudili su se poke bowe sa tunom te moderna inačica balik ekmek-a – turske lepinje sa škombrima. Zapravo bilo je planirano da u jelu budu škombri, no kako je Siniša ulovio palamide, škombri su u zadnji trenutak zamijenjeni palamidama, šapnuo nam je Domgjoni.

(Foto: Općina Medulin)

A tko je kuhao? Ribarev sin, kako sebe voli zvati, chef David Skoko, pripremao je poke bowe s tunom. Skoko od početka podržava ovaj Festival, a njega i ne treba posebno predstavljati. Često je na malim ekranima, njegovi se recepti „vrte“ na 24 kitchen programu. I da vlasnik je kultne „Bateline“ u Banjolama, konobe u kojoj je prava lutrija naći slobodan stol. Pokazao je i dokazao da se i od male plave ribe mogu spremiti prave delicije. „Batelinu“ preporučuje i Michelin. I iako konoba chefa Skoke nema Michelinovu zvjezdicu, ono što je sinoć skuhao i pripremao u Medulinu, po ocjeni mnogih zaslužilo je tri zvjezdice. Svratite li večeras do Medulina i sami se možete uvjeriti i ocijeniti koliko zvjezdica zaslužuje Skoko.

(Foto: Općina Medulin)

Balik ekmek, pripremao je chef Hrvoje Hrvatin, koji je puno godina proveo u poznatom labinskom restoranu Due Fratelli, kuhao je u mnogim hrvatskim gradovima, na brojnim feštama kao što je Festa na Kornatima, Festina Lente na Hvaru, kuhao je i u hotelu Aminess u Novigradu, zagrebačkom Baltazaru. Cijeli niz godina surađuje i sa Skokom, a zajedno su odradili i NAT GEO sa chefom Gordonom Ramsayjem i Sergiom Over de Grensom.

Svratite li večeras do Medulina uz zanimljive gastronomske poslastice, uživat ćete i u glazbi Music After dinnera te Soul Printa. Program počinje u 19 i traje do jedan sat iza ponoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater