Projekt je vrijedan 37 milijuna kuna

ROVINJSKA LUKA: U uvali San Pelagio uskoro počinje gradnja komunalna LUČICE S 300 VEZOVA

| Autor: Aleta BRATTONI

Natječaj za izgradnju lukobrana u komunalnoj luci je završio, a u tijeku su natječaji za izgradnju gatova te pristupne ceste s parkiralištem

 

 

U rovinjskoj luci smješteno je više od 600 plovila u pet redova, a lista čekanja za vez sve je duža. Otkad je iznesen idejni projekt izgradnje komunalne luke San Pelagio, Rovinjci, prvenstveno vlasnici plovila, nestrpljivo očekuju početak radova u komunalnoj luci San Pelagio, koji je planiran nakon turističke sezone, odnosno u listopadu. Radovi bi trebali trajati 17 mjeseci. 

Ishodovane dozvole 

Na realizaciji ovog plana radi se duže vrijeme. Lokacijska dozvola izdana je još sredinom prošle godine, dok je nedavno ishodovana i građevinska. U tijeku je postupak javne nabave, odnosno pregled i ocjena pristiglih ponuda. Javna nabava je, kako doznajemo od ravnatelja Lučke uprave Rovinj Donalda Schiozzija, podijeljena u tri grupe. Natječaj za izgradnju lukobrana u komunalnoj luci je završio, a u tijeku su natječaji za izgradnju gatova te pristupne ceste s parkiralištem.

- Kašnjenja početka radova moguće je zbog žalbi nakon odabira izvođača, a moguće je da dođe do kašnjenja i tijekom izvođenja radova. Kako bi ta mogućnost svela na minimum, Lučka uprava će ugovoriti nadzor gradnje te voditelja gradnje koji će

koordinirati gradilište, kazao je Schiozzi.

Radi se o luci čiji će kapacitet biti 300 vezova, od čega će 265 biti namijenjeno plovilima dužine do šest metara, dok će 35 veza biti namijenjeno za one od šest do devet metara. Projektom je predviđena izgradnja lukobrana duljine 142,6 metara, četiri gata različite duljine koji će biti opremljeni priveznim prstenovima, mornarskim stepenicama, opskrbnim ormarićima sa strujom i vodom te hidrantom, kao i pristupna prometnica s pripadajućim parkingom. 

Premještanje brodica 

- Lučka uprava je od Pomorskog fakulteta naručila izradu Studije reorganizacije vezova u gradskoj luci i dijelu sjeverne luke San Pelagio kojom će se analizirati postojeće stanje u Južnoj luci te prijedlog kriterija po kojima će se premještati određeni dio brodica u novo lučko područje San Pelagio, kazao je Schiozzi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater