GUŽVA U KRAJU

ROVINJSKI AKVATORIJ: Na listi čekanja za vez više od 400 zahtjeva. Početak izgradnje Sjeverne luke koči GRAĐEVINSKA DOZVOLA

(Aldo POKRAJAC)

(Aldo POKRAJAC)


Nova luka prostirat će se na 33.080 metara kvadratnih i bit će zaštićena. Nije namijenjena prihvatu jahti i većih plovila, već je predviđeno 265 vezova za brodice do šest metara te 35 veza za brodice od šest do osam metara, i to isključivo za građane grada Rovinja

Da je izgradnja novih gradskih luka u Rovinju prijeko potrebna govori podatak da je na listi čekanja za vez više od 400 zahtjeva, dok se trenutno u luci nalazi više od 600 plovila u pet redova, a dio ih se nalazi na sidrištu.

Ipak, dugo očekivana izgradnja Sjeverne luke, kako saznajemo od ravnatelja Lučke uprave Rovinj Donalda Schiozzia, još uvijek čeka građevinsku dozvolu, a problem za njeno dobivanje je provedba i uknjižba pomorskog dobra u zemljišne knjige.

- Nažalost, u praksi se zbog manjkavosti pravnog sustava cijeli proces odugovlači skoro više od godinu dana, navodi Schiozzi.

Za Sjevernu luku je sredinom prošle godine ishodovana lokacijska dozvola, izrađen je glavni projekt, a u međuvremenu je izrađen i izvedbeni projekt i troškovnici, dok je u pripremi dokumentacija za javnu nabavu za radove na izgradnji komunalne luke i za nadzor radova. Također, navodi Schiozzi, sklopljen je ugovor s Ministarstvom državne imovine o darovanju viška iskopa nastalog prilikom rušenja Hotela Park od oko 20.264,39 m³, a koji će se iskoristiti za izgradnju lukobrana u luci. Osim toga, krajem se mjeseca očekuje potpisivanje sporazuma s Gradom kao partnerom u sufinanciranju i izgradnji lučice. (Aleta BRATTONI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini