KAPITALNA INVESTICIJA

Ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi o velikom projektu: USKORO KREĆE RJEŠAVANJE VELIKOG ROVINJSKOG PROBLEMA


Izgradnja lučice San Pelagio u Rovinju, prema procjenama, mogla bi krenuti u rujnu 2019. godine, a građevinska dozvola očekuje se uskoro. Radi se o ukupnom ulaganju od 30 milijuna kuna kojima će se izgraditi lukobran i 300-tinjak vezova opskrbljenim vodom i strujom. Novac će osigurati nositelj investicije - Lučka uprava Rovinj, uz Grad Rovinj i Istarsku županiju.

Ravnatelj Lučke uprave Donald Schiozzi iz svog ureda ima pogled na luku u kojoj već nekoliko desetljeća vrijedi načelo "snađi se", a vlasnici do svojih plovila dolaze skačući s barke na barku. Osim toga, zbog nataloženog mulja smanjena je dubina tako da luka danas može prihvatiti tek manje barke s plitkim gazom. Kad bi se dno očistilo dobili bi sasvim druge mogućnosti. Kako odstraniti mulj i dobro očistiti luku?

- Trenutno stanje luke nije zadovoljavajuće zbog njezine nefunkcionalnosti, stoga se nameće potreba uređenja i osuvremenjivanja, što predstavlja jednu od kapitalnih investicija za Lučku upravu i sam Grad Rovinj, kaže ravnatelj.

Rovinjci su imali priliku pratiti kako je ACI-jeva marina radikalno preuređena zadnje dvije godine, usporedo s izgradnjom novog hotela Park koji se diže iznad nje. Tu se radi o privatnom ulaganju moćne hotelijerske kompanije Maistra. Nova marina i stara luka stoje jedna naspram druge i plastično dočaravaju odnos između privatnog i javnog sektora. (PIŠE Elio VELAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of