SPORTSKO NADMETANJE

ROVINJ: Priprema se natjecanje mladih jahača Istre

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Istarski konjički klubovi, Konjički klub Sveta Eufemija iz Rovinja i Konjički klub Accordia iz Labina, prvi puta zajedničkim snagama organiziraju "Susret mladih jahača Istre". Kako kažu, ponosni su što će prvi put svim mladim i perspektivnim jahačima Istre pružiti mogućnost sportskog nadmetanja u vlastitoj županiji, na lokaciji koja se je prethodno pokazala izrazito atraktivnom za konjički sport - uvala Porton Biondi (uz Ulicu Luigija Montija) u Rovinju.

Ciljevi i planovi oba kluba su da manifestacija postane tradicija. Da se, prije svega, doprinese razvoju konjičkog sporta i njegovih disciplina u Istri, da se potakne razvoj sporta među mlađom populacijom te da se općenito istakne važnost bavljenja sportom za psihofizičko zdravlje pojedinca.

Ova će se manifestacija održati 22. lipnja 2019. godine, a pretpostavlja se da će na ovom natjecanju snage odmjeriti 50-ak djece iz brojnih konjičkih klubova. Zbog atraktivnosti same manifestacije kao i lijepe lokacije, očekuje se i veliki broj posjetitelja, većinom obitelji s djecom, mladi, ali i strani turisti koji se u ovome periodu zateknu u gradu Rovinju ili u Istri.

Pred natjecateljima će biti prepreke u visini od 0,60 metara do 1,10 metara, a susret je kategoriziran kao javno natjecanje prema Hrvatskom konjičkom savezu. (S. Z. T.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini