FINANCIRANJE PROJEKATA OD INTERESA ZA OPĆE DOBRO GRADA PAZINA

Rok za podnošenje prijava je 9. veljače


Na radionici održanoj u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu predstavljen je javni natječaj za financiranje programa, projekata ili manifestacija od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pazina u 2018. godini.

Na radionici je sudjelovalo 15-ak aktivista iz udruga koje djeluju u području socijalne skrbi i zdravstva, odgoja i obrazovanja, kulture, zaštite prirode, ali i drugih djelatnosti. Cilj radionice je potencijalnim prijaviteljima pružiti relevantne informacije vezane uz spomenuti javni natječaj.

Natječaj je predstavila Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti, koja je nakon predstavljanja zakonskog okvira financiranja civilnog društva obrazložila promjene do kojih je došlo u odnosu na protekle godine provođenja natječaja. Posebno je obrazložila pojedine dijelove same prijave kako bi se udrugama olakšao način prijavljivanja i smanjili problemi u tijeku postupka podnošenja prijava. Rok za podnošenje prijava je petak 9. veljače, a prema Zajednici sportskih udruga Grada Pazina rok je 28. veljače. U proračunu Grada Pazina za ovu godinu za financiranje programa, projekata ili manifestacija od interesa za opće dobro planirano je 580 tisuća kuna.

Srdoč je najavila i raspisivanje natječaja za dodjelu prostora udrugama kojima u ovoj godini istječu ugovori, a to se planira u svibnju ove godine. Viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje, Anton Finderle, u nastavku je udruge izvijestio o objavljenim kalendarima natječaja za 2018. godinu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Nakon ove radionice održana je fokus grupa s predstavnicima pazinskih udruga vezana uz proces izrade Strateškog i akcijskog plana za period od 2018. do 2020. godine Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. (M. R.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter