OBNOVLJENA FONTANA ZA NOVU NOĆNU VIZURU SREDIŠTU PULE

Reflektori fontane na Danteovom trgu u šest boja


Krajem prošlog tjedna dovršena je sanacija fontane na Danteovom trgu i puštena je odmah ponovno u funkciju. Obnovljena i osvježena dobila je i novi dodatak, a to su reflektori koji tijekom noćnih sati izmjenjuju boje u intervalima od 32 sekunde.

Nakon oslobođenja asfaltiran trg

- Radovi su započeli krajem veljače i u prvoj fazi radilo se na detaljnom čišćenju kamenih i betonskih elemenata fontane uporabom profesionalnih sredstava za čišćenje i uklanjanje kamenca. Potom se pristupilo fugiranju i premazivanju temeljnim premazom s ciljem sprečavanja zadržavanja nečistoća te lakšeg čišćenja kod održavanja, doznajemo iz Grada Pule.

Nakon što su se uklonili sve nečistoće unutar bazena fontane, brušenjem se došlo do čiste podloge koja se završno premazala fleksibilnim hidroizolacijskim premazom u plavoj nijansi koji onemogućuje gubitak vode kroz eventualne mikropukotine na fontani. Radovi, koje je izvelo gradsko trgovačko društvo Herculanea, su trajali desetak radnih dana, ovisni o vremenskim uvjetima, a ukupna vrijednost radova iznosi 50 tisuća kuna, pojašnjavaju iz gradske uprave, koji ističu i da je, radi sigurnijeg upravljanja fontanom, izmješten strujni ormarić iz neposredne blizine fontane na zgradu škole, što je bila investicija od oko 95 tisuća kuna. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater