Prvi proračun za iduću godinu

RAŠA Iduće godine raspolagat će s 21,8 milijuna kuna

| Autor: Branko BIOČIĆ
Raša

Raša


Općinsko vijeće Općine Raša održalo je redovnu sjednicu i to putem video konferencije na kojoj je usvojen Proračun za 2021. godinu u iznosu od 21.78 milijuna kuna. Prvi je to proračun za iduću godinu donesen na Labinštini. 

Obrazlažući proračun općinska načelnica Glorija Paliska je rekla kako su pri donošenju proračuna vodili veliku brigu o svim kategorijama korisnika, od onih u obuhvatu socijalne skrbi, umirovljenika, djece u jaslicama, vrtiću i školi, do udruga u sportu i kulturi.

- Prilagodili smo proračun trenutnim uvjetima. Bez obzira na pandemiju, zadržali smo istu razinu ulaganja u socijalni i društveni dio života naših građana, pažljivo promišljajući ulaganja u razvoj općine. Od kapitalnih projekata, planira se sanirati dimnjak nekadašnje toplane u Raši, započeti radove na preuređenju prohodnog rudarskog hodnika Karlota radi njegove prenamjene u turističke svrhe, nastaviti uređenje nekadašnje kino dvorane na raškom trgu, te asfaltirati pristupnu cestu u naselju Ravni, budući da kreće izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda do plaža, istaknula je Paliska.

Za programe građenja i održavanja komunalne infrastrukture planirana su sredstva u iznosi od 3,5 milijuna kuna, a za programe javnih potreba u socijali, kulturi i sportu planirana su sredstva od 1,5 milijuna kuna.

- Nastavljaju se financirati svi programi predškolskog i školskog odgoja, odvojena su sredstva za financiranje udžbenika i školskog pribora, aktivnosti civilne zaštite, vatrogasne postrojbe, hitne medicinske pomoći, psihologa, logopeda, taksativno je navela Paliska. 

Na sjednici su donesene druge izmjene i to redom Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Raša, Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, javnih potreba u sportu te druge izmjene i dopune proračuna Općine Raša za 2020. godinu, izmjena odluke o izvršavanju Proračuna za 2020. godinu te odluka o dodjeli na korištenje poslovnog prostora Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ Labin.

Isto tako, usvojene su odluke o dodjeli na korištenje poslovnog prostora Osnovnoj školi "Ivana Batelića" u Raši, o prodaji garaža te o najmu stanova u zgradi na adresi Krapan 38-44 u Raši, kao i programe koji su sastavni dio proračuna: građenja komunalne infrastrukture na području Općine Raša za 2021. godinu, održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, program javnih potreba u socijalnoj skrbi i u kulturi te program javnih potreba u sportu, a uz proračun za 2021. godinu usvojene su i projekcije proračuna za 2022. i 2023. godinu.

Vijećnici su, tako, dali zeleno svijetlo odluci o izvršavanju Proračuna Općine Raša za 2021. godinu. Usvojeni su i odluka o korištenju sredstava komunalne naknade, plan upravljanja nekretninama Općine Raša za 2021. godinu te izmjena odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova na području Općine Raša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater