u srijedu od 10 do 14 sati

PROMETNA AKCIJA U PULI, FAŽANI I MEDULINU u cilju zaštite osoba s invaliditetom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će sutra od 10 do 14 sati, provesti prometnu akciju na području Pule, Fažane i Medulina. 

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji čine navedene prekršaje. 

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom i djelatnicima Pula parkinga na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova, a nepropisno parkirana vozila uklanjat će specijalno vozilo (pauk).

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater