PRIJAVE DO 13. VELJAČE

Priprema iznajmljivača za nadolazeću sezonu


- U cilju što kvalitetnije pripreme predstojeće turističke sezone Turističke zajednice grada Buzeta, općina Kanfanar, Motovun, Svetvinčenat, Vižinada i Žminj te Turistička zajednica središnje Istre, organiziraju zajedničku edukaciju za iznajmljivače. Edukacija će se održati u četvrtak 15. veljače 2018. s početkom u 16.30 sati u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu, rekao je na konferenciji za novinare Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina i predsjednik TZ središnje Istre.

U sklopu edukacije održat će se će više prezentacija, odnosno govorit će se o temama koje mogu doprinijeti boljem poslovanju i popunjenosti smještajnih kapaciteta u smještajnim objektima. Predstavljajući program Ivana Maružin iz TZ općine Kanfanar rekla je kako će Marinela Dropulić Ružić govoriti o tomu kako prepoznati različite profile gostiju i razine njihovih potreba. Zatim o tomu u kojem su odnosu zadovoljstvo i lojalnost različitih profila gostiju i kako predstaviti svoj proizvod i uslugu kroz dodanu vrijednost. Marin Matejčić, govorit će o bazenima i dodatnim sadržajima smještajnih objekata. U sklopu čega će se razmatrati savjeti i ideje, a bit će prostora i za pitanja. Eurokonzalting će predstaviti poticaje za ruralni turizam, ali i najaviti predstojeće natječaje.

U središnjem dijelu programa Nedo Pinezić iz Quanarius d.o.o. govorit će o svjetskim trendovima u obiteljskom smještaju i trendovima u obiteljskom smještaju u Hrvatskoj. Govorit će se o budućnosti obiteljskog smještaja u smislu potražnje, za kojim će vrstama smještaja rasti potražnja, te u kojim će vrstama smještaja potražnja padati, a u kojim će cijene rasti. Iznajmljivačima će zasigurno biti zanimljiva tema o specijalizaciji ponude i tzv. nišnom marketingu. Govorit će se i primjerima dobre prakse turizma u ruralnim krajevima daleko od mora i to na primjeru Vulkanlanda i Suedtirola u Austriji, te "labeling" (označavanje) oznakom "Green lider" na primjeru TripAdvisora. TripAdvisor je turistički internetski portal koje nudi individualne savjete za korisnike koji planiraju odmor. Njihove stranice nude informacije o više od 1,8 milijuna trgovina, 4,2 milijuna restorana 1,1 milijuna hotela, 830 tisuća apartmana i 730 tisuća znamenitosti te više od 135 tisuća odredišta. Oni nude savjete i procjene putnika te poveznice na izvješća iz novina, časopisa, turističkih vodiča i turističkih forumima.

- Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, dodatne informacije dostupne su  na internet stranicama turističkih zajednica koje organiziraju edukaciju, a prijave se zaprimaju na e-mail adrese tih turističkih zajednica, rekla je Maružin. Dodajući kako će se u predvorju predavaonice predstaviti adrenalinski sportovi, razne atrakcije i domaći proizvodi s područja središnje Istre.

Na pitanje kakve su povratne informacije od iznajmljivača koji su lani bili na edukaciji, na kojoj su se obrađivale slične teme. Prema informacijama Ive Jeletić Pordan iz TZ Motovuna, iznajmljivači su zadovoljni s ovakvim edukacijama jer žele saznati što se novo događa u toj djelatnosti, a pogotovo u zemljama u kojima je ta djelatnost razvijenija nego kod nas. Svjesni su da će se zadovoljstvo njihovih gostiju odraziti i na njihovo poslovanje, ali i na promociju cijele zajednice, u ovom slučaju cijele središnje Istre.  

Na pitanje kakvi su trendovi u privatnom smještaju u središnjoj Istri Prodan Jeletić je odgovorila kako je zanimanje za privatni smještaj u porastu. Zapravo najveći dio porasta u dolascima i noćenjima otpada upravo na privatni, obiteljski smještaj. Na području Turističke zajednice grada Buzeta, općina Kanfanar, Motovun, Svetvinčenat, Vižinada, Žminj i Turističke zajednice središnje Istre tijekom 2017. godini ostvareno je ukupno 672.239 noćenja i 101.978 dolazaka, što je 18,19 posto više noćenja i 35,8 posto više noćenja nego 2016.

- Na području spomenutih turističkih zajednica u 2016. godine bilo je 8.235 ležajeva, a u 2017. godini 9.651 ležajeva, rekla je Prodan Jeletić i pozvala iznajmljivače da se odazovu ovoj besplatnoj edukaciji. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater