OBLJETNICA MATURE

PRIJE 55 GODINA NAPUSTILI SU ŠKOLSKE KLUPE: Susreli se nekadašnji bujski gimnazijalci

| Autor: Luka JELAVIĆ
Bujski maturanti obilježili su 55. godišnjicu mature

Bujski maturanti obilježili su 55. godišnjicu mature


Susretom u Bujama, pred svojom nekadašnjom školom, učenici koji su gimnaziju završili 1966. godine obilježili su 55. obljetnicu mature i završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Bila je to, po mnogim ocjenama, jedna od najboljih generacija, a nakon završenih fakulteta mnogi su se vratili na Bujštinu i dali svoj doprinos ukupnom razvoju svog kraja.

Nekoliko njih od 36 učenika koji su te 1966. godine završili bujsku gimnaziju nastavili su živjeti i raditi u drugim krajevima, od Rijeke i Pule do Zagreba, Ljubljane, pa do Beča i New Yorka. I prilikom nedavnog susreta prisjetili su se i svih kolega kojih su ih zauvijek i prerano napustili, kao i svojih profesora.

- Od nas 36 srednjoškolaca svi su završili sveučilišni studij i ostvarili karijere o kojima čak nisu ni sanjali. Imali smo o čemu pričati na ovom dirljivom susretu, punom emocija. U sjećanje se vraćaju zgode koje su bile gotovo i zaboravljene, kao i ljubavi, planovi, nadanja, kao i onovremeni svijet koji više ne postoji.

Kao i uvijek do sada, našem se pozivu odazvala i naša profesorica Višnja Davide, koja je ovo druženje dodatno obogatila svojim sjećanjima na gimnazijske dane. Iako iz epidemioloških razloga neki nisu došli, raduje dolazak nekih kolega iz udaljenijih mjesta, prenosi nam dojmove sadašnji direktor umaškog Intercommercea Milan Travan, jedan iz te generacije nekadašnjih maturanata bujske gimnazije.

Sve ih je pred njihovom nekadašnjom školom dočekala sadašnja ravnateljica Srednje škole "Vladimir Gortan" Dolores Mihelić Malbašić, a razgovori i sjećanja nastavljeni su i nakon uobičajenog prvog školskog sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater