OBLJETNIČKO DRUŽENJE

GODIŠNJICA MATURE: Nakon pola stoljeća okupili se nekadašnji bujski gimnazijalci

| Autor: Luka JELAVIĆ
Točno prije pola stoljeća, te 1971. godine 47 gimnazijalaca u dva razredna odjela izašlo je iz srednjoškolskih klupa

Točno prije pola stoljeća, te 1971. godine 47 gimnazijalaca u dva razredna odjela izašlo je iz srednjoškolskih klupa


Dvadesetak nekadašnjih učenika i učenica bujske gimnazije okupilo se kako bi zajednički obilježili pedeset godina od završetka srednje škole.

Točno prije pola stoljeća, te 1971. godine 47 gimnazijalaca u dva razredna odjela izašlo je iz srednjoškolskih klupa i uglavnom nastavili školovanje u Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima.

Mnogi su se kasnije vratili na Bujštinu i druge dijelove Istre dajući doprinos razvoju svog kraja.

Obilježavanje su posvetili svojim preminulim kolegama i profesorima za koje ih vežu mnoga sjećanja. Iako su se do sada često okupljalo, ovo jubilarno imalo je posebnu draž, a sve je razveselio dolazak jednog od razrednika Milana Pečeka.

Na prigodnom školskom satu u bujskoj gimnaziji pozdravila ih je sadašnja ravnateljica te škole Dolores Mihelić Malbašić, upoznala ih sa sadašnjim stanjem i djelovanjem gimnazije, a zatim su zajednički pogledali video prezentaciju sastavljenu od fotografija iz nekih davnih školskih dana.

- Po riječima naših fakultetskih profesora bujska gimnazija pružila nam je dobre temelje za nastavak školovanja i izgradnju vlastitih vrijednosti, a za to su zaslužni naši gimnazijskih profesori i profesorice Vidović, Novak, Davide, Luketa, Peček, Meleš, Gasperini, Germin, Kožljan, Licul, Kostić, Marić, Hauzler i drugi kojima smo zahvalni i kojih se uvijek rado sjećamo, poručio je u ime okupljenih Edi Andreašić.

Nažalost, mnogi nekadašnji gimnazijalci te generacije nisu dočekali ovu lijepu obljetnicu, ali su u sjećanjima svojih prijatelja i kolega bili i ovom prilikom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum