Eko - akcija

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE: U Labinu dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu / balkon u 2022. godini

Lori Luketa iz trgovačkog društva "1. maj" d.o.o. iz Labina istaknula je kako ovaj višegodišnji izbor već tradicionalno kao kriterije u obzir uzima ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njegu biljaka te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Foto: Grad Labin)

(Foto: Grad Labin)


Grad Labin u suradnji s mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i TD "1. maj" d.o.o. Labin, i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori i građani.

Laureati su kao nagradu za svoj trud od gradonačelnika Labina Valtera Glavičića primili grafiku "Garofula", rad akademskog slikara Josipa Diminića, poklon bon trgovačkog društva "1. maj" d.o.o. Labin i poklon paket koji je osigurao TZ Grada Labina. Rasadnik Dives iz Ripende tradicionalno podupire ovu manifestaciju te su ovaj put svakom dobitniku poklonili predivan cvijet.

cvsdcv

Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu/balkon u 2022. godini su obitelj Hudoletnjak u MO-u Labin Gornji, Asija Nalić u MO-u Labin Kature, obitelj Roguljić Novak u MO-u Ripenda, obitelj Blašković u MO-u Rabac, Damir Tošić u MO-u Labin Donji, obitelj Lukić u MO-u Vinež i Anton Juričić u MO-u Kapelica.

cvsdcv

Lori Luketa iz trgovačkog društva "1. maj" d.o.o. iz Labina istaknula je kako ovaj višegodišnji izbor već tradicionalno kao kriterije u obzir uzima ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njegu biljaka te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja. Kroz sve ove godine održavanja izbora svake godine sugrađani i dalje uspijevaju iznenaditi kreativnošću i ljepotom uređenih okućnica. Ovoga puta, dodjela je održana na predivnom OPG-u Roguljić Novak u naselju Ripenda, ujedno jednog od laureata ovogodišnjeg izbora.

cvsdcv

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Valter Glavičić istaknuvši značaj samog izbora najljepše okućnice, ali i svega onoga što se svakodnevno čini, ne samo kroz uređenje, na planu razvoja destinacije visoke kategorizacije.

- Drago mi je da se već polako ove godine nazire ono što u suradnji s Turističkom zajednicom stvaramo i radimo, što nas čini možda i malo drukčijim od drugih, rekao je u prigodnom obraćanju nagrađenima gradonačelnik Glavičić.

cvsdcv

Osvrnuo se i na sve češće prigovaranje o problemu prekomjernog turizma te istaknuo da su mnogi prešli tu nevidljivu liniju i da će se biti teško vratiti.

- Istina je da smo mi blizu te linije, ali ako to shvatimo svi zajedno na vrijeme, možemo se još uvijek 'preusmjeriti' i razvijati na način na koji mi to želimo. Upravo zato, danas mi je drago da smo na ovom mjestu koji je najbolji primjer razvoja kakvog mi želimo, ovakvog uređenja kada od jedne zapuštene ledine stvorite zaista predivan OPG i brend, kao što je to učinila obitelj Roguljić Novak.

cvsdcv

Taj način razmišljanja je ono čemu mi trebamo težiti i način na koji, uz upornost i dosljednost, nastavljamo stvarati destinaciju kakvu želimo. Put razvoja ovog OPG-a dobar je primjer toga da je nešto smješteno tamo gdje treba biti i da se prava priča razvija godinama i nije nešto što se može kupiti. Upravo takav način promišljanja želim cijeloj Istri. Ne bi volio da se hvalimo velikim brojem turista, već kvalitetom života prije svega nas samih, a onda i posjetitelja u onom broju u kojem im možemo pružiti uslugu na najvišem nivou, rekao je Glavičić.

cvsdcv

Ova akcija, osvrnuo se, nakon toliko godina pravi je prikaz sinergije između javnog i privatnog sektora, a svečani trenutak iskoristio je da još jednom pozove prije svega žitelje da poštuju okoliš - ne kroz slogane i riječi, nego kroz svakodnevno djelovanje.

cvsdcv

Okućnica obitelji Blašković u MO-u Rabac

- Zato smo i danas izašli van samog centra grada kako bi pokazali kako je ovaj naš prostor predivan, samo ga treba znati pametno prepoznati, usmjeriti i održavati. Čestitke svim nagrađenima još jednom, vi ste djelić tog mozaika i pravi primjer kako treba djelovati, rekao je gradonačelnik Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum