MODERNIZACIJA

Pazinskim vatrogascima stiglo navalno vatrogasno vozilo

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U okviru projekta "Modernizacija vatrogasnih vozila vatrogasnih postrojbi RH" JVP Pazin je 16. veljače dodijeljeno navalno vatrogasno vozilo Mercedes-Benz Atego s kompletnom opremom u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

Početkom ovog mjeseca proveden je i inspekcijski nadzor o provedbi Zakona o sustavu civilne zaštite koji je utvrdio da je Grad Pazin ispunio sve zakonske obveze u donošenju strateških i operativnih dokumenata kojim uređuje svoj sustav civilne zaštite, izvijestio je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić.

Naime, u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu održana je koordinacija Stožera civilne zaštite Grada Pazina i Općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi i Tinjan o provođenju pripremnih aktivnosti za ovogodišnju protupožarnu sezonu.

Koordinaciju je otvorio gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić koji se osvrnuo i na prošlu godinu obilježenu pandemijom uzrokovanu koronavirusom. Nažalost i ovogodišnje obilježavanje Dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. ožujka odvilo se u uvjetima provođenja epidemijskih mjera. "Istra je dugo odolijevala pandemiji te je u jednom trenutku bila i jedina zelena zona u čitavom svijetu", napomenuo je Krulčić dodavši da je to zasluga hitnih službi, Stožera, ali i i građana Istre koji su pokazali da u kriznim i neizvjesnim uvjetima vjeruju sustavu.

Denis Stipanov, u ime Stožera civilne zaštite Istarske županije pozdravio je sve prisutne, svima čestitao Međunarodni dan Civilne zaštite te zahvalio svima na suradnji i prenio najnovije informacije oko broja zaraženih u Istarskoj županiji. Na Koordinaciji Stožera prihvaćeni su planovi rada svih stožera u pripremi protupožarne sezone 2021. godine prema zadacima iz prijedloga programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini, a sve u cilju osiguravanja potpune spremnosti svih pravnih subjekata koji izvršavaju zadaće iz programa. Zapovjednik JVP Pazin, Serđo Silić istaknuo je odličnu suradnju vatrogasnih postrojbi sa svim subjektima sustava civilne zaštite koji se prema potrebi uključuju u aktivnosti iz programa. Zaključak je Koordinacije Stožera da su sve operativne snage i drugi subjekti spremni za provođenje aktivnosti na izvršavanju svojih zadaća u pripremi ovogodišnje protupožarne sezone.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini