Park istarskih velikana

PAZIN IMA NOVU ATRAKCIJU Vodoskok prošaran zelenom bojom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(foto Tedi BRAJKOVIĆ)

(foto Tedi BRAJKOVIĆ)


Iako još službeno nije otvoren za javnost, zbog tehničkog pregleda koji će bit obavljen za 10-ak dana, rekonstruirani Park istarskih velikana u središtu Pazina, praktički se koristi već danima nakon što su maknute ograde koje su mjesecima priječile ulaz u njega zbog radova.

Ponovo je postao okupljalište (mlađih) građana u dijelu popunjenom dječjim igralima, ali starijih koji su se okupljali u hladovini kestena. Primjetno je da je park prozračniji i osvjetljeniji, jer su uklonjena mnoga stabla, što će se nekome možda i sviđati. Meni je osobno bio draži park koji je (u vrućem ljetnom danu) na cijeloj svojoj površini nudio toliko traženi hlad, ali i intimnije dijelove sakrivene od pogleda s glavnog trga. Sada je tendencija da se iz parkova potpuno uklanja grmlje, tako je i u polurekonstruiranom Parku narodnog ustanka. Sve je "transparentno" nauštrb mladih zaljubljenih parova koji su primorani pronaći neko drugo mjesto.

Dosad pravocrtni puteljci sada su prošireni nauštrb travnjaka te krivudaju što nije praktično, ali je estetski zanimljivije. Vrlo je pohvalno da je sipina kvalitetno nabijena pa roditelji nemaju problema s vožnjom dječjih kolica.

Nova atrakcija je najavljena fontana (ne bude ništa od bacanja novčića…), odnosno točnije rečeno vodoskok prošaran zelenom bojom oko kojeg se okupljaju djeca i znatiželjnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of