kulturno - umjetnički program

Osnovna škola Divšići proslavila 110. rođendan

| Autor: Glas Istre
OŠ Divšići

OŠ Divšići


Osnovna škola Divšići proslavila je u petak, 10. lipnja svoj 110. rođendan. Naime, škola je sagrađena 1910. godine, a nastava je započela davne 1911. godine. Kako bi obilježili dugu povijest i tradiciju školstva u Divšićima, učenici i djelatnici škole priredili su kulturno- umjetnički program te izložbu fotografija, spomenica škole te radova učenika. Prikazane su i zanimljive videoprojekcije koje su otkrile bogat i plodonosan rad učenika ove male škole s dugom tradicijom.

vfdyvb

Bogat kulturno-umjetnički program privukao je brojne bivše učenike, mještane Divšića te mještane svih susjednih sela koji su se prisjetili svojih školskih dana. Programu su prisustvovali i načelnik Općine Marčana, Predrag Pliško te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Patricia Percan.

vfdyvb

Na početku programa sve prisutne srdačno je pozdravila ravnateljica OŠ Divšići, Emilijana Fabijančić koja je u svom govoru istaknula kratak povijesni pregled škole te dosadašnje radove i obnovu škole.

vfdyvb

Prisutne su pozdravili i pročelnica Patricia Percan te načelnik Predrag Pliško koji su oboje istaknuli važnost malih škola u seoskim sredinama te napomenuli su kako će OŠ Divšići uvijek uživati punu podršku županije i općine.

vfdyvb

Program je maestralno vodila bivša učenica škole Dorina Tikvicki.

Nastup KUD-a „Mate Balota Rakalj“ oduševio je sve prisutne. Učenici škole recitirali su svoje pjesme od kojih su neke i tiskane u zborniku Kako ča zvoni va Žminje 2022. Publici su se obratili i nekadašnji ravnatelji škole, Zora Lončar i Vladimir Kadum, koji su se u svojim govorima prisjetili prošlih vremena u doba njihovoga vođenja škole.

vfdyvb

Bivši učenici škole Alen Vitasović i Nensi Licul također su obogatili kulturno-umjetnički program. Nensi Licul recitirala je svoju pjesmu nadahnutu prisjećanjem na školske dane, dok je glazbenik Alen Vitasović zapjevao sa školskim zborom svoje poznate hitove „Bura“ i „Jenu noć“.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum