Koncertno slavlje za peti rođendan

CANTUS POPULI Uspješan nastup uz bogat repertoar i gošću

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ


Cantus PoPuli imao je raznolik repertoar, počelo je s "Alleluia", a nastavilo s brojnim drugim skladbama od "Otherside" do "Fever" i "Baba Yetu", uvijek vrlo nadahnuto i snažno

 Brojna publika prisustvovala je u subotu navečer rođendanskom slavlju zbora Cantus PoPuli, koji, iako djeluje tek pet godina, od samih početaka osvaja brojne nagrade i priznanja.

To veselo i raspjevano društvo je 2014. godine okupila glazbena pedagoginja i dirigentica Tatjana Merkl, a sam naziv zbora je igra riječi – pjesme naroda i pjesme po Puli.

Značajne nagrade

Već godinu kasnije počele su stizati prve značajnije nagrade, što se nastavilo i narednih godina. Od 2017. godine u povodu Dana grada Pule organiziraju susret zborova Višeglasni zagrljaj. Sve pohvale, nagrade i epitete ponovno su potvrdili i u subotu navečer, kada su priredili zanimljiv cjelovečernji koncert uz višestruko nagrađivanu mladu harmonikašicu Miu Grozdanić.

Cantus PoPuli imao je raznolik repertoar, počelo je s "Alleluia", a nastavilo s brojnim drugim skladbama od "Otherside" do "Fever" i "Baba Yetu", uvijek vrlo nadahnuto i snažno.

Mia Grozdanić studirala je u Kragujevcu i Helsinkiju, a trenutno je zaposlena u glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Nastupa kao solist, te članica komornih sastava i orkestara, te bavi se interdisciplinarnim projektima koji uključuju i glazbu.

Godišnja doba

Za ovu prigodu izvela je djelo P. I. Čajkovskog "Godišnja doba", odnosno Siječanj – Kraj kamina; Ožujak – Ševina pjesma; Travanj – Visibaba; Kolovoz – Žetva i Prosinac – Božić.

Atmosfera je bila tijekom cijelog koncerta i više nego dobra, a svaki obljetnički, rođendanski koncert ovoga zbora je i više nego dobro prihvaćen kod publike - kako zbog vrsnog nastupa, tako i zbog raznolikog repertoara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter