U Iščekivanju odluke medulinskog Vijeća

ONA BAŠ ŽELI BITI RAVNATELJICA Osim u medulinski vrtić, Severka Verbanac prijavila se za istu funkciju u još jednu pulsku ustanovu. Doznajemo kako je tamo prošla

Verbanac s jedne strane ne posustaje pod pritiskom jednog dijela javnosti i svojih djelatnika koji se suprotstavljaju njenom ponovnom imenovanju, dok si s druge strane nastoji osigurati ravnateljsku poziciju u drugoj ustanovi

| Autor: Marcello ROSANDA
Severka Verbanac/Arhiva (snimio Milivoj Mijošek)

Severka Verbanac/Arhiva (snimio Milivoj Mijošek)


U iščekivanju odluke medulinskog Općinskog vijeća o njenom izglasavanju za novu-staru ravnateljicu Dječjeg vrtića Medulin, čemu se žustro protivi veći dio kolektiva i dio roditelja, neslužbeno saznajemo da se Severka Verbanac istovremeno prijavila na još jedan javni natječaj za istu poziciju, i to u pulskom Dječjem vrtiću Mali svijet.

Verbanac, dakle, s jedne strane ne posustaje pod pritiskom jednog dijela javnosti i svojih djelatnika koji se suprotstavljaju njenom ponovnom imenovanju, dok si s druge strane nastoji osigurati ravnateljsku poziciju u drugoj ustanovi. Reklo bi se da Verbanac želi sjediti na dvije stolice.

Mišljenje djelatnika

Neslužbeno saznajemo da su se u ponedjeljak svi kandidati za vodeće mjesto pulskog Malog Svijeta predstavili djelatnicima koji su potom anonimno glasovali i tako iznijeli svoje mišljenje o budućem ravnatelju ili ravnateljici. Rezultat pokazuje da je kandidatkinja Sanja Križman sa 72 glasa u nadmoćnoj prednosti nad ostalima, dok Verbanac ima samo jedan glas.

O tome tko se sve prijavio na javni natječaj za ravnatelja/icu Malog Svijeta, koje su reference kandidata, kako funkcionira postupak odabira, je li presudna volja djelatnika te kada se očekuje odluka, pisanim smo putem pitali predsjednicu tamošnjeg Upravnog vijeća Kristinu Alviž Rengel, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Podsjetimo, medulinsko Vijeće na burnoj sjednici prošlog utorka nije glasalo o imenovanju aktualne ravnateljice Verbanac, i to najviše zbog pritiska većine djelatnika DV-a Medulin, ali i nekolicine roditelja, zbog, kako ističu, nepovratno narušenih međuljudskih odnosa. O njenom potvrđivanju na toj funkciji raspravljat će se tek u nastavku sjednice Vijeća u narednim danima. Koliko je poznato, to će se dogoditi sredinom sljedećeg tjedna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater