Iduće godine

TETE U LABINSKIM VRTIĆIMA OD SIJEČNJA ĆE IMATI VEĆE PLAĆE! Nastavlja se dobra praksa vrednovanja rada s najmlađim stanovnicima Labinštine

| Autor: Branko BIOČIĆ

U protekle dvije godine plaća djelatnicima vrtića povećana je za ukupno 6 posto, a od iduće godine bit će povećana za dodatnih 2,5 posto, što ukupno do sada čini 8,5 posto povećanja od 1. siječnja 2018. godine

 

U prostorijama gradske uprave Grada Labina jučer su potpisane druge izmjene Kolektivnog ugovora za zaposlenike Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" iz Labina koje stupaju na snagu s prvim danom nove 2020. godine. Potpisnici ovih izmjena su Grad Labin, općine Raša i Sveta Nedelja te Sindikat obrazovanja, medija i kulture Republike Hrvatske.

 Osnovica veća 2,5 posto

Izmjenama se osigurava povećanje osnovice plaće svim djelatnicima Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" od 2,5 posto. Ovom odlukom nastavlja se dobra praksa vrednovanja rada s najmlađim stanovnicima Labinštine s obzirom da je u protekle dvije godine plaća djelatnicima vrtića povećana za ukupno 6 posto, a od iduće godine bit će povećana za dodatnih 2,5 posto, što ukupno do sada čini 8,5 posto povećanja od 1. siječnja 2018. godine.

Činu potpisivanja ovog važnog dokumenta za sve djelatnike labinskog vrtića prisustvovali su gradonačelnik Valter Glavičić, načelnica Općine Raša Glorija Paliska, predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić, zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, Ivana Škopac, ravnateljica Dječjeg vrtića, sindikalna povjerenica Ivana Nikić te pravni povjerenik Slobodan Kapor.

Prilikom potpisivanja predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske Božica Žilić istaknula je kako Grad Labin i općine Raša i Sveta Nedelja imaju razumijevanja te da cijene djelatnost predškolskog odgoja s obzirom da se postepeno, kroz zadnje dvije godine, plaće djelatnika povećavaju te kako je prisutno zadovoljstvo među samim djelatnicima vrtića, što je i najvažnije. 

Ulaganje u budućnost

Glorija Paliska, načelnica općine Raša, napomenula je kako se Labinština zaista može pohvaliti da su sva djeca smještena u vrtiće, a da je infrastruktura u posljednje četiri godine podignuta na visoki nivo.

- Među rijetkima smo koji na ovakav način skrbi o svojim najmlađima, zaključila je Paliska, dok se gradonačelnik Glavičić nadovezao i istaknuo važnost ulaganja u najmlađe.

- Od velike nam je važnosti da naša djeca i djelatnici dječjeg vrtića imaju uvjete kakve i zaslužuju. Važno nam je da uz sva ostala ulaganja koja grad planira sljedeće godine, poput izgradnje Doma za starije i početak projektiranja novog vrtića na Vinežu, uspijevamo podizati i primanja zaposlenika jer ulaganje u obrazovanje je dugoročno ulaganje u budućnost. Moram istaknuti i zadovoljstvo što na našem području nemamo problema s kapacitetom vrtića, jer smo pravodobno prepoznali i riješili ovaj problem, rekao je Glavičić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum