POSEBNE MJERE ZBOG KORONAVIRUSA

NOVE KONTROLE NA GRANICI SA SLOVENIJOM: Putovati se može normalno, ali pod ovim uvjetima

Ilustracija (Milivoj MIJOŠEK)

Iako Slovenija od subote primjenjuje nove kontrole na granici s Hrvatskom, svi gosti iz država Europske unije mogu putovati kao i do sada - bez problema, poručili su iz Hrvatske udruge turizma.

Vlada Republike Slovenije donijela je 3. srpnja 2020. odluku o svrstavanju država u tri kategorije, slijedom kojih se primjenjuju različite razine epidemioloških mjera.

Hrvatska se nalazi na žutoj listi, što znači kako je ulaz u Sloveniju bez karantene dopušten svim državljanima Slovenije, strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Sloveniji i građanima država članica EU ili schengenskog područja, osim Švedske i Portugala.

Nema šopinga u Sloveniju do daljnjeg!

Do daljnjeg nema odlaska u šoping u Sloveniju, na auto servis, neki koncert i slično. Može, ali pod uvjetom da osoba posjeduje potvrdu da je negativna na koronavirus, a test ne smije biti stariji od 36 sata.

Tranzicija kroz Sloveniju do drugih država, Italiju i Austriju je dozvoljena i odvija se bez ikakvih odredbi. Što se tiče odlaska na rad naših dnevnih migranata u Sloveniju ili Italiju za to ne postoje ograničenja, dnevni radnici su pod posebnim režimom.

Ukoliko hrvatski državljanin ima rezerviran smještaj za ljetovanje u Sloveniji, koje je rezervirao prije današnjih mjera odnosno, dok smo bili u zelenoj zoni, može ući u Sloveniju bez obaveznog boravka u dvotjednoj karanteni, ukoliko pokaže potvrdu da je negativan na virus. Nema li dokaz, mora u karantenu.

Dnevni odlazak slovenskih državljana u Hrvatsku ili drugih putnika koji imaju boravište ili prebivalište u Sloveniji, a odlaze u Hrvatsku na izlet, kupanje i slično, dužni su opravdati nekim računom, da li iz gostionice, boravišnom pristojbom ili računom za parking. Naime, time dokazuju razlog svog boravka u Hrvatskoj jer mnogi su do sada zlorabili Hrvatsku kao tranzicijsku državu, dok su se vraćali iz Srbije i BiH, te drugih zemalja u crvenoj zoni.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater