subvencionirana stanogradnja

NOVIGRAD: Grade se novi gradski stanovi na Stancijeti

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Sredinom siječnja započeli su radovi na izgradnji višestambene zgrade u okviru Programa subvencionirane stanogradnje Grada Novigrada, kojim će Grad svojim sugrađanima omogućiti da po povoljnijim financijskim uvjetima od onih na tržištu riješe jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja, pitanje stanovanja.

Stambena zgrada s devet stanova u okviru ovog projekta gradi se na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Novigrada, u naselju Stancijeta, u neposrednoj blizini dvojne zgrade izgrađene u okviru već realiziranog SUS projekta. 

Tada je, da podsjetimo, izgrađena dvojna zgrada s 18 stanova, u koje su stanari uselili 2016. godine.

Na parceli buduće zgrade već su obavljeni pripremni zemljani radovi na iskopu temelja te je položena prva armirano-betonska ploča, a slijedi nastavak građevinskih radova, koji su natječajem povjereni glavnom izvođaču radova, poduzeću Junior P. iz Novigrada. Putem natječaja odabrani su izvođači i ostalih građevinskih odnosno obrtničkih radova i usluga. Rok dovršetka izgradnje je devet mjeseci, odnosno do sredine listopada ove godine. Vrijednost investicije, čiji je formalni nositelj gradsko komunalno poduzeće Neapolis, iznosi 5,4 milijuna kuna (s PDV-om).

Ovim projektom predviđeni su stanovi veličine oko 37, 54, 60 i 75 četvornih metara, svi s pripadajućim podrumskim spremištem površine od dva četvorna metra i parkirnim mjestima, a stanovi u prizemlju i s pripadajućim dvorišnim površinama. Cijena stambenih kvadrata niža od tržišne ostvarena je zahvaljujući tome što je Grad besplatno ustupio zemljište za izgradnju i kompletnu infrastrukturu te se odrekao komunalnog doprinosa. 

Dodajmo i kako je sredinom siječnja potpisan ugovor između Grada Novigrada, poduzeća Neapolis Novigrad i Istarske kreditne banke Umag, kojim se korisnicima kredita za kupnju stanova u okviru novigradskog SUS programa omogućavaju određene pogodnosti kojima će lakše ostvariti realizaciju kredita. Konkretno, ugovorom je definirano da će se krediti odobravati već na temelju predugovora o kupoprodaji stana, te da će se za realizaciju kredita prihvatiti uknjižba hipoteke u korist banke radi osiguranja otplate kredita na nekretnini na kojoj će tek biti izgrađena zgrada u okviru SUS-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater