predizborna kammpanja

NOVE POLITIČKE SNAGE U VODNJANU: Vodnjansku nezavisnu listu Edija Pastrovicchija podržat će i dijelom financirati vlasnici Infobipa

| Autor: Marcello ROSANDA
Edi Pastrovicchio predvodit će listu "Moje Malo Misto - Nezavisni za Vodnjan"

Edi Pastrovicchio predvodit će listu "Moje Malo Misto - Nezavisni za Vodnjan"


Vlasnici vodnjanske IT kompanije Infobip, prema neslužbenim informacijama, podržat će, ali i sudjelovati u financiranju predizborne kampanje novog nezavisnog kandidata za gradonačelnika Vodnjana, 41-godišnjeg Edija Pastrovicchija. Napravit će to isključivo kao fizičke osobe, a ne ispred ili u ime kompanije koja je na svjetskom tržištu jedan od lidera u svojoj niši. Dokaz je to po svemu sudeći vrlo prisnog odnosa pojedinaca s nezavisne liste i braće Kutić, osnivača Infobipa.

Vodnjanac Edi Pastrovicchio potvrdio nam je svoju kandidaturu za gradonačelnika Vodnjana ispred liste nezavisnih građana, dok je profesorica Evelina Biasiol Brkljačić, i to nam je potvrdio, kandidatkinja za dogradonačelnicu talijanske manjine. Kao kuriozitet se može navesti da se kod kandidature Edija Pastrovicchija ne radi o sadašnjem načelniku Bala istog imena i prezimena, već o Vodnjancu koji se tako zove.

Poljoprivredni stručnjak

Uz Pastrovicchija i Biasiol Brkljačić, koji su do sada poznati kandidati, nezavisnu listu činit će, po svemu sudeći, Vodnjanci okupljeni oko građanske inicijative "Moje malo misto". Do sada poznati članovi te inicijative su Denis Sgagliardi, za kojeg se mjesecima pričalo da će upravo on biti kandidat za gradonačelnika, Dalibor Britvić, Petar Vrtačić, Kristian Zečević, Momčilo Dudić, Božidar Brščić, te Goran Petrović.

Članovi ova inicijative, punog naziva "Moje Malo Misto - Nezavisni za Vodnjan", već se mjesecima pripremaju za nastup na predstojećim lokalnim izborima, što je jasno vidljivo i na njihovoj Facebook stranici.

Po struci agronom, Vodnjancima je Pastrovicchio uglavnom poznat kao stručnjak u području poljoprivrede i zaštite bilja, a organizirao je i vodio više tečajeva rezidbe maslina. Radi s poljoprivrednicima širom Istre putem vlastitog poduzeća preko kojeg djeluje, između ostalog, kao prodajni predstavnik kompanije BASF, trenutno najveće svjetske kemijske kompanije koja se bavi proizvodnjom kemikalija i sredstava za zaštitu bilja.

Kao stanaru centra grada očito mu je dobro poznat problem neuređenih zgrada, a saznajemo da će upravo starogradska jezgra biti jedna od glavnih točaka programa novoformirane nezavisne liste. Kandidati s njegove nezavisne liste su, saznajemo, većinom stanovnici Vodnjana, Galižane, Peroja i Barbarige, a na listi će biti i šest žena. Prosjek godina je, priča se, vrlo nizak i radi se mahom o mladim ljudima aktivističkog karaktera.

Njegova zamjenica Evelina Biasiol Brkljačić poznata je javnosti pretežno po mnogobrojnim javnim dužnostima, jednom odrađenom mandatu kao zastupnica u županijskoj skupštini, ali i kao vijećnica oporbe u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća Vodnjana. Bila je dopredsjednica ogranka Stranke umirovljenika i sudski je tumač za talijanski jezik.

Kandidatura Edija Pastrovicchija dolazi u trenutku kad se IDS nakon dugo vremena odlučio za micanje recentnog gradonačelnika Klaudija Vitasovića opterećenog s nekoliko neugodnih afera vezanih za njegov odnos s kumom, pulskim odvjetnikom Goranom Paićem. On je pak s Gradom Vodnjanom kroz sve Vitasovićeve mandate imao izgrađene poslovne kontakte i uhodane godišnje prihode. Nije isključeno da je ekipa oko Pastrovicchija, odlaskom Vitasovića i nominiranjem njegovog dosadašnjeg zamjenika Filipa Macana, procijenila da IDS neće tek tako osvojiti Vodnjan kojim već suvereno vlada kroz više mandata.

Konačna postava

U kuloarima se s druge strane šuška da ključni Infobipovci, braća Kutić, nisu zadovoljni razvojem Vodnjana i općim stanjem u tom gradu pa su se zato, očito, i odlučili za davanjem podrške kampanji Edija Pastrovicchija.

U ponedjeljak će se, doznajemo, 41-godišnji Pastrovicchio zajedno sa suradnicima predstaviti građanima i medijima putem tiskovne konferencije na kojoj će objaviti kandidaturu i otkriti konačnu postavu nezavisne liste za svibanjske lokalne izbore.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of