ROVINJ

NEDJELJNI DAN ISKORISTILI ZA SPORT: Kopnom prijeđeno 34.000, a morem 4.000 metara

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Sudionici rovinjskih sportskih programa

Sudionici rovinjskih sportskih programa


Trinaesto izdanje manifestacije "Od punte do punte", nastale 2007. godine okupilo je bicikliste i trkače, predvođene maratoncima Sandijem Mužinom i Ivanom Stanićem, krenuli su s baljanskog Trga La Musa, a trkačima se pridružio i gradonačelnik Marko Paliaga

Proslava Dana grada Rovinja i blagdana sv. Eufemije ove se godine protegnula na čak četiri dana, a ova je nedjelja protekla u znaku sporta. Naime, u ranim je jutarnjim satima započelo trinaesto izdanje manifestacije "Od punte do punte", nastale 2007. godine na inicijativu nekoliko entuzijasta na čelu sa Sandijem Mužinom, Gordanom Ukićem i Mirjanom Kmačić Pellizzer.

Biciklisti i trkači, predvođeni maratoncem Mužinom te uz još jednog maratonca Ivana Stanića, krenuli su s baljanskog Trga La Musa. Trkačima se pridružio i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, koji je redovni sudionik takvih sportskih manifestacija.

Stiglo 250 biciklista

Nešto kasnije sa Škarabe prema malome molu krenuli su i plivači, dok su se manifestaciji također priključili hodači DZSR-a Montero, krenuvši sa Zlatnog rta prema zajedničkome odredištu, Trgu maršala Tita. Dok se čekao njihov dolazak na cilj, na glavnom gradskom trgu građani i gosti mogli su uživati u nastupu rovinjskih mažoretkinja svih dobnih skupina, koje svojom pojavom i gracioznim pokretima uvijek plijene pažnju. Osim toga, atrakciju je za mnoge, a posebice goste, predstavljala besplatna vožnja batanom.

Nešto iza podneva, sudionici manifestacije počeli su pristizati, a dočekala ih je brojna publika plješćući i bodreći ih. Kopnom je tako prijeđeno oko 34.000 metara, a morem 4.000, čime su plivači došli na okruglih 100 isplivanih kilometara u ovih proteklih 13 godina.

- Ove je godine sudjelovalo otprilike 250 biciklista, trkača, plivača i hodača, i to različitih dobnih skupina, od 6 pa sve do nešto više od 70 godina, izjavio je Roberto Krevatin, tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja, ujedno i organizatora ove manifestacije.

Napomenimo kako se ne radi o natjecateljskoj manifestaciji, već je cilj druženje, zabava i bavljenje sportom. Svi su se nakon svoje dionice sastali na malom molu gdje su im podijeljene medalje za sudjelovanje, a dočekala ih je i okrjepa.

Podvodno hodočašće

Istovremeno se kod starog željezničkog kolodvora održalo "Drugo podvodno hodočašće" u organizaciji KPA Rovinj. Manifestacija je to koja okuplja različite ronilačke klubove iz cijele Istre, ali i diljem Hrvatske, a ove godine su se hodočašću priključili i gosti iz Slovenije. Okupilo se tako, kako saznajemo, 150 ljudi, od kojih 98 ronioca.

- S tri broda ronioci su krenuli na jednosatni zaron kod otočića Banjol gdje je prije tri godine smješten kip replike sv. Eufemije, a sam je otok specifičan po njegove tri spilje te je pogodan za sve kategorije ronioca, izjavio je predsjednik KPA Rovinj, Davide Brattoni.

Kako bi dodatno "začinili" ovaj dan, organizatori su sudionicima pripremili tombolu s brojnim manjim nagradama koje su uključivale raznoliku ronilačku opremu.

- Ronili smo kod Krka, Lošinja, Cresa i još mnogih mjesta i možemo reći kako nigdje nije bilo događanja kakvih ima ovdje, posebice s tolikim brojem ronioca. Ovo je odlična reklama i za Klub i za sam Grad, naveo je Dejan iz slovenskog Potapljaškog društva "Logatec".

Osim toga, članovi "Vodomara" koji dolaze iz Duge Rese, toliko su, kažu, oduševljeni organizacijom, da su se vratili i ove godine, a odazivaju se i na eko-akcije rovinjskog Kluba te su sigurni kako će se i dalje vraćati u Rovinj.

Treći dan proslave Dana grada i blagdana sv. Eufemije nastavio se uz drugi dan Hook&Cook-a, kao i gastro ponudu Kuće o batani, Agrorovinja i Valalte. I ove je večeri Pučko otvoreno učilište bilo zaslužno za odličan zabavni program. Naime, starije i mlađe generacije rockera okupio je AC/DC Trbute Band. Ulicama Rovinja odjekivali su tako poznati hitovi poput "Thunderstruck", "Highway to hell", "Back in black" i ostali, a atmosferu su prije i poslije njih podizali šaroliki lokalni bendovi. Uz pravu rock euforiju, posjetitelji su se mogli prošetati malim molom duž kojeg su razne pivovare pružale velik izbor ljubiteljima ovog pića u sklopu prvog rovinjskog Craft Beer Festa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter