Prvog utorka u mjesecu

Nakon dvomjesečnog prekida VRAĆA SE PAZINSKI SAMANJ

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Nakon dvomjesečnog prekida, tijekom opasnosti od pandemije koronvirusa, u utorak, 2. lipnja u Šetalište Pazinske gimnazije vraća se tradicionalni pazinski samanj.

Sajam će se, poručuju iz Usluge, organizatora sajma, održati uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera, a za dodatne upite i rezervacije Usluga sve zainteresirane poziva da se jave na broj 091/624-27-85.

S normalnim radom započela je i pazinska Gradska tržnica koja je otvorena svakim radnim danom i subotom od 7 do 15 sati. Sadnice koje su se ranije mogli nabaviti na drive-in tržnici sada se prodaju ispred same tržnice. Inače, pazinski sajam tradicionalno se održava svakog prvog utorka u mjesecu.

Ova tradicije seže od 1892. Naime, dopuštenjem Carskog namjesništva u Trstu iz 1892. u Pazinu se od siječnja do srpnja te u studenom i prosincu sajam održavao svakog prvog utorka u mjesecu, a u kolovozu, rujnu i listopadu prema svetkovinama. Tijekom njemačke okupacije Pazina u Drugom svjetskom ratu sajam je bio zabranjen. Nakon rata u Pazinu je prvi sajam održan u utorak 6. kolovoza 1946., a time je ujedno obnovljena tradicija da se pazinski sajam održava prvog utorka u mjesecu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater