Svatko ima svoje objašnjenje

“Rovinjska noć”, najveća fešta na Jadranu, OVE GODINE NEĆE SE ODRŽATI

| Autor: Glas Istre
Rovinjska noć

Rovinjska noć


Nakon dvije godine izostanka “Rovinjske noći” uzrokovane pandemijom korona virusa, brojni građani Rovinja s velikim zanimanjem raspituju se kada će se održati najveća fešta turističkog Rovinja, odnosno koji će izvođači svojim nastupom uveličati najprepoznatljiviji vatromet na Jadranu, prenosi Burarovinj.hr.

Međutim, kako se službeno doznaje “Rovinjska noć” ove se godine neće održati. Odluka je to, kako doznajemo, predstavnika Vijeća Turističke zajednice grada Rovinja koju čini predstavnici Grada, Turističke zajednice, turističkih kuća Maistre i Valalte te Udruženja obrtnika Rovinj.

Konkretne razloge ne održavanja tradicionalne fešte u sezoni kada se dolasci i posjete gradu svete Eufemije broje u rekordnim brojkama, koje će po svemu sudeći nadmašiti i famoznu 2019. godinu, nismo doznali. Ipak, ono što čujemo je da će Dan grada Rovinja i blagdan svete Eufemije koji se obilježava 16. rujna biti “pojačan”.

O razlozima ukidanja, odnosno ne održavanja tradicionalnih manifestacija svatko u gradu ima svoje objašnjenje. Krenulo je naime, s izostankom najveće likovne izložbe pod vedrim nebom- čuvene Grisije koja je u istoimenoj ulici okupljala slikare i umjetnike iz zemlje i inozemstva, prelilo se na kolektivnu izložbu Likovnu koloniju, da bi ove sezone “pala” i “Rovinjska noć”. Podsjećamo, sve tri manifestacije, koje se počinju održavati sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća bile su prepoznatljivi simboli turističkog grada, zbog kojih se nerijetko i s namjerom dolazilo u grad svete Eufemije.

O veličanstvenom vatrometu u sklopu Rovinjske noći, o kojem se danima/noćima s oduševljenjem pričalo polemizirajući o tome je li prošlogodišnji bio raskošniji, odnosno koliko je minuta više zadnji potrajao brusili su se jezici, kao i o tome da li su svjetske glazbene zvijezde koje su nastupale na rovinjskoj pozornici zadovoljile baš sve ukuse publike.

Ovosezonskim ukidanjem briše se i osnovni značaj “Rovinjske noći”, koja se podsjećam u najboljim izdanjima održavala i dvije uzastopne večeri, a taj je da se gostima i domaćinima, s atraktivnom feštom za pamćenje zahvali na dolascima, odnosno trudu i zalaganju građanima Rovinja koji su svojim radom i ljubaznošću doprinosili ostvarenju boljih turističkih rezultata.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga demantirao je vijest da se ukida Rovinjska noć. On kaže da se samo premješta u novi termin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini