JAVIO SE PRVI ČOVJEK ROVINJA

PALIAGA: Nije istina da se ukida Rovinjska noć, samo se premješta datum

| Autor: Glas Istre
Marko Paliaga (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Marko Paliaga (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga demantirao je da se ukida Rovinjska noć. On tvrdi da će se nešto vrlo slično, s koncertom i raskošnim vatrometom, odvijati i ove godine, ali nekoliko tjedana kasnije, povodom Dana grada Rovinja i zaštitnice sv. Eufemije 16. rujna.

"Bitno je istaknuti da je koncept Rovinjske noći koncept iz 80-ih godina kada je u Rovinju u to doba već polako prestajala turistička sezona. Svjedoci smo da smo prošle godine imali možda i najjači rujan u povijesti našeg turizma i da krajem kolovoza u Rovinju boravi preko 30.000 gostiju. Ja kao predsjednik Vijeća TZ i članovi Vijeća više ne vidimo smisao u dovođenju još 20.000 ljudi u to vrijeme u naš grad. Na taj način ćemo prometno opteretiti grad i stvarati stres kod naših sugrađana zbog gužvi, parkiranja po zelenim površinama i svega onoga čega smo bili svjedoci zbog jednog koncerta ili jednog vatrometa", kaže Paliaga i dodaje da je svrha Rovinjske noći oduvijek bila zahvala Rovinjcima na koncu špice turističke sezone, a ta zahvala nastavit će se i dalje, samo u drugom terminu.

"Našim građanima turističko gospodarstvo i TZ zahvalit će se povodom Dana grada, kada ćemo imati i vatromet i zabavu i nastojat ćemo da tako bude i u budućnosti. Vjerujem da će to biti dobar koncept, a zabave u Rovinju nikad nije nedostajalo niti će nedostajati", rekao je Paliaga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum