Prvo vatrogasno natjecanje Marčana Fire 2019.

Najbolje vatrogaskinje su one iz DVD-a Vodnjan

| Autor: Asim ČABARAVDIĆ
Pobjednička ekipa DVD-a Vodnjana s predsjednikom DVD-a Marčana Klaudijom Knapićem (Asim ČABARAVDIĆ)

Pobjednička ekipa DVD-a Vodnjana s predsjednikom DVD-a Marčana Klaudijom Knapićem (Asim ČABARAVDIĆ)


Natjecalo se 13 DVD-a, 11 u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji. Ekipe sastavljene od po četiri člana/članice, vatrogasnim su vozilima morale zadanom trasom, na određenim mjestima, odraditi pet raznolikih vatrogasnih vježbi

Prvo međunarodno vatrogasno natjecanje Marčana Fire 2019. održano 13. travnja na području općine Marčana, okupilo je 13 ekipa u vatrogasnim vozilima iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Organizator ovog novog vatrogasnog natjecanja u Istri je Dobrovoljno vatrogasno društvo Marčana uz potporu Općine Marčana, Područne vatrogasne zajednice Pula i Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Većina ekipa bila je iz istarskih prijateljskih DVD-a s kojima surađuju marčanski vatrogasci te iz Hrvatske DVD Bol na otoku Braču i DVD Kumrovec, PGD Dravograd iz Slovenije i novosadski DVD Petrovaradin iz Srbije. Svečanom otvaranju natjecanja prisustvovali su Dino Kozlevac, županijski vatrogasni zapovjednik i njegov zamjenik Klaudio Karlović, Predrag Pliško, načelnik Općine Marčana i njegov zamjenik Marijan Kostešić te Ljubica Krnjaić, bivša predsjednica Vatrogasnog saveza Vojvodine. Sudionike natjecanja i uzvanike srdačno je pozdravio Klaudio Knapić, predsjednik DVD-a Marčana.

Natjecalo se 13 DVD-a, 11 u muškoj i dvije u ženskoj konkurenciji. Ekipe sastavljene od po četiri člana/članice, vatrogasnim su vozilima morale zadanom trasom, na određenim mjestima, odraditi pet raznolikih vatrogasnih vježbi. Prva je bila vježba s vatrogasnom motornom pumpom, potom traženje i spašavanje unesrećenog, zatim gađanje mete te spašavanje utopljenika i peta (završna) vježba s preprekama.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Bol, drugo je pripalo DVD-u Vodnjan, a treći je bio Plamen Višnjan. U ženskoj konkurenciji, najbolje su bile vatrogaskinje iz DVD-a Vodnjan, a na drugom mjestu našle su se vatrogaskinje iz DVD-a Petrovaradin. Po završetku natjecateljskog programa, u starom dijelu Raklja, pored crkve Svete Agnjije, upriličena je vrlo uspješna pokazna vježba traganja za nestalom osobom uz pomoć pasa - tragača iz Višnjana i Marčane.

Cjelodnevna vatrogasna manifestacija marčanskih vatrogaskinja i vatrogasaca zaključena je godišnjom skupštinom u Hotelu Croatia, Duga Uvala. Marčanski DVD-e dobio je velike pohvale za izvrstan angažman (zajedno s mještanima Marčane i brojnim volonterima) na otklanjanju i saniranju posljedica ekološkog incidenta u Raškom zaljevu.

Također, marčanski vatrogasci su posebno pohvaljeni za rad s mladima koji su aktivno sudjelovali na realizaciji programskih sadržaja društva tijekom 2018. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum