GOROSTAS OPET SLOBODNO PLIVA

Morski pas zalutao do savudrijske luke: GOLEMU PSINU, DUŽU OD SEDAM METARA I TEŠKU VIŠE OD DVIJE TONE, RIBARI OTEGLILI NA PUČINU

(S, BOSNIĆ)

(S, BOSNIĆ)


Nakon što smo od ribara Danila Latina doznali da se u savudrijskoj luci u subotu ispod ribarskih koča protezao ogroman primjerak morskog psa dugačkog gotovo osam metara, repa širine dva metra, a teškog gotovo dvije tone, stigla je nova vijest da su u poslijepodnevnim satima ribari Jasmin Kocijančić i Michael Latin nesretnu morsku neman uspjeli otegliti na pučinu.

Inače se riba splela u mrežu ribara Ivana Pavelića bačenu u more u petak predvečer na 60-ak metra od savudrijske obale. Dan poslije, u jutarnjim satima, prilikom izvlačenja mreža shvatio je da mu se u jednoj mreži zapleo ogroman morski plijen zatraživši pomoć još dvije brodice kako bi ulov dovukli u savudrijsku luku. Tu su ribari ustvrdili da nije riječ o morskom psu predatoru, nego se radi o gorostasnoj bezopasnoj psini, ribi koja se hrani isključivo planktonima i sasvim je bezopasna.

Nakon višesatnog pokušaja oslobađanja neočekivane pridošlice iz mreže, uvidjevši da daje znakove života, mladi su je ribari odlučili spasiti puštanjem na slobodu. Zdušno se nadaju da se oporavila od šoka i slobodno pliva u morskim dubinama. (S. Bo.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini