REAKCIJA KANDIDATA IDS-a

FILIP MACAN (IDS): Ovakav način rada Edija Pastrovicchija u Vodnjanu je početak kraja

| Autor: Glas Istre
Filip Macan

Filip Macan


Filip Macan, kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana, ističe danas na Facebooku da je gradonačelnik Edi Pastrovicchio "propustio biti ono što je ljudima u predizbornoj kampanji na sva usta obećavao, a to je da će biti otvoren, uključiv, da će spajati, a ne razdvajati i dijeliti, da će donijeti pozitivne promjene, pokrenuti razvoj i biti transparentan".

- No svojim je djelima i odlukama pokazao upravo sve suprotno; pokazao je zatvorenost, podjele, nerad, neefikasnost, nezainteresiranost i netransparentnost svoga rada. Građani su mu odjednom nakon izbora postali nebitni, postali su mu teret. Vidljivo je to svakim danom sve više, a potvrda tome su brojna svjedočanstva nezadovoljnih građana koji svakodnevno upućuju primjedbe da se predmeti ne rješavaju, da se ne može doći do točne i potpune informacije vezano uz predmete, zamolbe i zahtjeve, a ono što nije dobro je da je komunikacija s gradonačelnikom otežana i neiskrena. Komunikacija koja se prema javnosti svodi na populizam i demagogiju, piše Macan i dodaje da građani svakim danom sve više otkrivaju njegovo pravo lice.

- On živi u svom svijetu i krenuo je svojim putem koji je bez građana, jer umjesto da zastupa interese građana i Grada, on se bavi samim sobom i željama pojedinaca koji ga okružuju. Razina netransparentnosti ide toliko daleko da je njemu i njegovoj predsjednici Gradskog vijeća sasvim normalno sazvati sjednicu Gradskog vijeća dva dana prije Božića (sjednica je sazvana u srijedu 22.12.2021. godine u popodnevnim satima), a održat će se danas u 18 sati te će se na njoj raspravljati i glasati za rebalans proračuna za 2021. godinu i proračun Grada za 2022. godinu. Radi se o najbitnijim odlukama i dokumentima koje Gradsko vijeće donosi i koje direktno utječu na funkcioniranje Grada i svih proračunskih korisnika. Zar zaista misli da se gradski vijećnici mogu kvalitetno pripremiti za raspravu o rebalansu i proračunu u vrijeme Božićnih blagdana (radi se o materijalu na nekoliko stotina stranica) ili uopće ne želi da se na kvalitetan način raspravlja o tome te da vijećnici donesu samo formalnu potvrdu odluka, pita se Macan, i zaključuje:

- Činjenica je da su svi istarski gradovi već usvojili Proračun za 2022. (puno prije blagdana), a da jedino Grad Vodnjan to nije još učinio i po tome je zadnji. Ovime Gradonačelnik potvrđuje koliko mu je stalo do demokratskih načela i do transparentnosti. Ako tako postupa na početku mandata i kod donošenja svog prvog najvažnijeg proračuna, što nas tek čeka u budućnosti? Odgovor je jednostavan: Ovakav način rada početak je kraja!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini