PAZIN

LAG "Središnja Istra" raspodijelio 2,8 milijuna kuna

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

U prostorijama LAG-a "Središnja Istra" su službeno uručene odluke o odabiru projekata na temelju LAG natječaja za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava.

Odluke su primili Poljodjelski obrt Anđelini, AZRRI d.o.o., Benvenuti zajednički obrt, OPG Dean Šestan, Mikulić obrt za uzgoj goveda za mlijeko i priplod, OPG Miho Miličić, OPG Sandi Orbanić, OPG Andrej Rabak, OPG Robi Bertoša, Tomaz poljoprivredno-trgovački obrt i Zelenjava obrt za poljoprivredu i trgovinu.

Ovim natječajem osigurano je sufinanciranje 11 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi gotovo 4,5 milijuna kuna. Od toga će iz sredstava LAG-a biti dodijeljeno 2,8 milijuna. Dodijeljene su pojedinačne potpore u različitim vrijednostima od 10 do 50 tisuća eura. Projekti obuhvaćaju aktivnosti koje se odnose na nabavu mehanizacije, gospodarskih vozila, podizanje višegodišnjih nasada te gradnju pomoćnih poljoprivrednih objekata, a ulaganja će biti provedena na području gradova Pazina i Poreča te općina Cerovlje, Lupoglav, Žminj i Motovun.

Prethodno su u 2018. i 2019. godini dodijeljene bespovratne potpore za 25 projekata malih poljoprivrednika u pojedinačnom iznosu od 15 tisuća eura. Potom je 1,7 milijuna kuna dodijeljeno za 12 projekata gradova i općina u sastavu LAG-a "Središnja Istra" usmjerenih na unapređenje društvene infrastrukture.

Kroz ova tri natječaja LAG "Središnja Istra" dodijelio je gotovo milijun eura što je ukupno raspoloživ iznos sredstva za razdoblje do kraja 2020. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter