PRTLOG KRITIČNA TOČKA

Labinski komunalni redari svaki dan "ganjaju" ilegalne kampiste. U mjesec dana UHVATILI SU IH NA DESETKE!

Tvrtka RI-ING-NET s Gradom Labinom ima ugovor za naplatu parkirnih kazni i nepropisno parkiranih vozila pa se razmatra mogućnost da se razvije sustav koji bi koristili komunalni redari, a kojim bi se pokrio dio sankcioniranja nelegalnog kampiranja, kazao je pročelnik Danijel Žužić

| Autor: Branko BIOČIĆ
U više navrata se tražila pomoć turističkih inspektora

U više navrata se tražila pomoć turističkih inspektora


Tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Grada Labina bili su ilegalni kampisti koji s kamperima dio godišnjeg odmora provode izvan mjesta predviđenog za kampiranje, u prirodi, uz obalu ili na parkiralištima.

Tanja Pejić, vijećnica Istarskih demokrata, upozorila je na taj problem koji ističu i građani na društvenim mrežama. Skrenula je pozornost na ilegalno kampiranje, posebno na području Prtloga, pa ju je zanimalo zbog čega se u nadzor parkiranih kampera na mjestima koja nisu predviđena za to ne uključe komunalni redari.

- Ne možemo ni mi parkirati gdjegod nam se hoće, pa bi tako trebala vrijediti pravila i za njih. Temeljem Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti propisuje se da nadzor zabrane parkiranja izvan kampova i prostora određenih za parkiranje, osim turističkih inspektora, provode i komunalni redari, rekla je Pejić.

Odgovorio joj je Danijel Žužić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

- Moram napomenuti da redari Grada Labina provode nadzor nelegalnog kampiranja, sukladno Zakonu, svakodnevno u jutarnjem i večernjem terminu. U posljednjim mjesec dana redari su naložili vlasnicima 41 kamp vozila da ih uklone. Naknadnom provjerom se utvrdilo da su vozila i maknuta. U više navrata se tražila pomoć turističkih inspektora koji su ovlašteni za obavljanje inspekcijskog nadzora, međutim zbog velikog obima posla u špici sezone nisu u mogućnosti doći, no u kontaktu smo na dnevnoj bazi. Također, tvrtka RI-ING-NET s Gradom Labinom ima ugovor za naplatu parkirnih kazni i nepropisno parkiranih vozila pa se razmatra mogućnost, da se razvije sustav koji bi koristili komunalni redari, a kojim bi se pokrio dio sankcioniranja nelegalnog kampiranja, odgovorio je pročelnik Žužić.

Pejić je informirala Vijeće da postoji grupa među ilegalnim kampistima, gdje stoji da je u Prtlogu moguće kampirati na crno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater