SURADNJA

JK Delfin s otokom Unije organizira međunarodnu manifestacijsku regatu "Tko prije na Unije"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Ovaj vikend, 20. - 22. svibnja priprema se jedriličarska avantura pod nazivom "Tko prije na Unije" u dva čina: u petak jedriličari iz Istre, s Kvarnera i Slovenije startaju regatu Pula - Unije (22nm), a u subotu u 13 sati pridružuju se i oni koji nisu stigli u Pulu i sa Unija starta regata oko otoka Unije (15nm).

"Navigacijska regata 22nm iz Pule na otok Unije nas posebno veseli jer naše kopno je lijepo, no otoku je ipak teško odoljeti. Istra i Kvarner su uvijek bili povezani, a s našom regatom dodatno uspostavljamo sportsku suradnju. Ova regata je identiteta zelenog otoka, takmičarskog duha, ali i opuštajuće zabavane vibre koju širimo. Nadamo se barem 15tak čvorova vjetra da odradimo dobar "race", kao što su nam bile i prethodne dvije regate", kažu iz Jedriličarskog kluba Delfin. 

Taj klub okuplja jedriličare entuzijaste i organizira regate krstaša koje pored sportskog duha imaju i raznolik popratni manifestacijski program koji je zanimljiv i onima koji ne sudjeluju u regati.

"Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna lijepa uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora i dobre zabave, novinara, fotografa, umjetnika i glazbenika, djece i odraslih koji će, osim jedrilicama, katamaranima i gliserima stići na Unije i uveličati jedriličarski spektakl", rekla je Vale Čupić, predsjednica JK Delfin.

Dodaje da oni kao neprofitna udruga sve aktivnosti kluba pokrivaju sponzorstvima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter