JEDRENJE

Sutra starta 31. izdanje regate Sveti Nikola. Više od 500 natjecatelja u pulskom akvatoriju

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Ilustracija (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Jedrit će se u pulskom akvatoriju, ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena. Start prvog jedrenja je u petak u 10 sati. Tijekom tri dana jedrenja očekuje se preko 500 jedriličara

Od petka do nedjelje u pulskom akvatoriju održava se međunarodna jedriličarska regata Sveti Nikola - memorijal Vladimir Barbić. To je najmnogobrojnija regata u Hrvatskoj, koju početkom prosinca tradicionalno organizira jedriličarski klub Vega.

Radi se o jednoj od najjačih i najposjećenijih regata za juniorske, kadetske i olimpijske klase u ovom dijelu Europe, a koja je ujedno kvalifikacijska regata za hrvatske, ali i za svjetske jedriličarske ljestvice u olimpijskim klasama. Regata se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule, a jedrit će se u pulskom akvatoriju, ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena.

Start prvog jedrenja je u petak u 10 sati. Tijekom tri dana jedrenja očekuje se preko 500 jedriličara iz Hrvatske, Austrije, Češke, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Egipta, Crne Gore, Poljske, Slovenije, Srbije, Grčke, Estonije, Slovačke i Ukrajine.

Regata završava u nedjelju, a podjela nagrada najuspješnijima održat će se u prostorijama Jedriličarskog kluba Vega na pulskom Mornaru u 17 sati. Od prošle godine regata nosi i naziv memorijal Vladimir Barbić, u spomen na predsjednika, dugogodišnjeg člana kluba i jednog od začetnika ova regate.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini