BEZ IKAKVE POLEMIKE

IZGLASAN PRORAČUN ISTARSKE ŽUPANIJE: IDS odbio sve amandmane SDP-a, prihvatio sve amandmane HDZ-a

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Sklupština je održana u Hotelu Histria na Verudeli

Sklupština je održana u Hotelu Histria na Verudeli


Glatko i bez ikakve polemike, županijski vijećnici usvojili su novi proračun Istarske županije za 2021. godinu u iznosu od 1, 6 milijardi kuna. Ukupni udio Istarske županije u proračunu iznosi 252 milijuna kuna, odnosno 18 posto, dok je 1,1 milijardi kuna (82 posto) udio proračunskih korisnika. Najveći udio u proračunu ima županijski Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb s udjelom od 965 milijuna kuna (60 posto), a slijedi Odjel za obrazovanje s udjelom od 428 milijuna kuna.

Vladajući nisu prihvatili niti jedan amandman SDP-a koji je, među ostalim, tražio i ulaganje u Mornaričku bolnicu i prenamjenu u stanove za medicinski kadar. Župan Fabrizio Radin naveo je da Istarska županije već ima projekt adaptacije spomenute zgrade, a cijeli je projekt težak oko 20 milijuna kuna. Radin je rekao da je projekt u proceduri, a za financiranje se planira i povlačenje sredstva iz europskih fondova. Iako SDP-u nije prošao niti jedan amandman, nisu se pretjerano bunili, no s druge strane, sve amandmane koje je uputio HDZ vladajuća koalicija je prihvatila.

Tako je na prijedlog HDZ-a odobreno 150 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije pješačke i biciklističke staze Pula-Umag, 70 tisuća kuna za skrb napuštenih životinja, a na prijedlog HDZ-a odobreno je i 250 tisuća kuna za sufinanciranje rada pulskog Sveučilišta.

Bez rasprave je prošlo i usvajanje točke koja se odnosila na sufinanciranje političkih stranka koje participiraju u radu županijske Skupštine. Za to je u proračunu osigurano ukupno 700 tisuća kuna za ukupno 45 vijećnika. Po tom se pitanju javio jedino zastupnik Damir Grunbaum (Barijera) rekavši da su se vijećnici zbog aktualne situacije s koronavirusom ranije odrekli naknade u iznosu od 300 kuna, ocijenivši licemjernim što se sredstva iz proračuna nisu odrekle i političke stranke. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini