AKTUALNI SAT ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Ipsilon do tunela Učka trebao bi biti gotov do konca 2021. godine. POZNAT I TERMIN KAD BI TREBALA BITI GOTOVA DRUGA CIJEV TUNELA UČKA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

"Pred kraj iduće godine bit će gotova dionica autoceste Pazin - Cerovlje, a pred kraj 2021. dionica Cerovlje - tunel Učka. Odmah bi potom trebala krenuti izgradnja druge cijevi tunela Učka, koja će prema projekcijama potrajati tri godine, kazao je na jučerašnjoj Županijskoj skupštini pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić.

To znači da bi tunel Učka najranije mogao biti gotov koncem 2024. godine. Pročelnik Zidarić je istaknuo da uprava Bina-Istre intenzivno pregovara s bankama, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i projektantima kako bi izgradnja tunela počela odmah nakon završetka autoceste sa strane Istarske županije.

Napomenuo je da uprava Primorsko-goranske županije istodobno radi na dokumentaciji za ostatak autoceste od tunela Učka do Matulja. Izjavio je to odgovarajući na aktualnom satu na pitanje vijećnice Vedrane Gregorović Hrvatin (IDS) o tome kako napreduju radovi na gradilištu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter