DIONICA OD CEROVLJA DO LUPOGLAVA

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S OTVORENJA DIONICE ISTARSKOG IPSILONA / Okupili se brojni uglednici, generalni direktor Bina Istre Dario Silić poručio: "Nova će dionica pridonijeti sigurnosti, ali i povećanju prihoda od turizma"

| Autor: Glas Istre


Veliki događaj za Istru i prometnu povezanost istarskog poluotoka s ostatkom zemlje jest današnje otvaranje dionice Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava odnosno dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka.

Na otvorenju se okupio velik broj uglednika iz gospodarskog i političkog miljea, kako regionalnog tako i državnog, a kako je rečeno, to je predzadnja dionica Istarskog ipsilona prema tunelu Učka. Premijer je izrazio zadovoljstvo što će i preostala dionica uskoro biti dovršena i puštena u promet.

- Ostaje 1,5 milijardi kuna vrijedan projekt druge cijevi tunela Učka i projektna dokumentacija za rješavanje ceste do Matulja u Primorsko-goranskoj županiji. Na taj način kompletirat ćemo priču, istaknuo je Plenković.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković istaknuo je da se cijeli projekt uspio realizirati u pet godina, te da još predstoji otvaranje tri kilometra na dionici Lupoglav-Vranja, ukupne vrijednosti 160 milijuna eura.

"Ova dionica, osim sigurnosti, doprinijeti će i povećanju prihoda od turizma budući da više od 90 posto turista, odnosno preko pet milijuna turista, u Istru dolazi autom koristeći Istarski ipsilon", rekao je Dario Silić, generalni direktor Bina Istre.

(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)(Snimio Milivoj Mijošek)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter