PREKRASNA PRIČA

HRVATSKA JE EPIDEMIOLOŠKO ČUDO: NJEMAČKI RTL došao u Istru u objekt Valamara snimati kako se turizam odvija bez problema, KAO DA NIJE BILO NIŠTA

| Autor: Glas Istre

Interes stranih turista za ljetovanje na Jadranu raste, a samim time raste i interes stranih medija za hrvatske turističke destinacije. O početku turističke sezone u Hrvatskoj ovih dana pišu i izvještavaju najveći svjetski mediji. Naime, nakon što je prošli tjedan Valamarov kamp Lanterna posjetila austrijska državna televizija ORF, koja je snimala priču o tome kako se najveća hrvatska turistička kompanija priprema za otvorenje sezone, sličnu priču jučer je u istom kampu snimio i njemački RTL.

Zahvaljujući pozitivnoj epidemiološkoj situaciji, danas se Hrvatska percipira kao jedna od najsigurnijih mediteranskih destinacija za sezonu 2020.

"Lanterna Premium Camping Resort smo otvorili u petak, 22. svibnja, i drago nam je vidjeti prve goste u kampu. Prednjače Nijemci i Slovenci, a bilježimo i prva noćenja austrijskih turista. Pripremili smo sveobuhvatni program zdravstvenih, sigurnosnih i ekoloških standarda te smo unaprijedili protokole čišćenja kojima je cilj osnažiti učinkovite standarde higijene koje Valamar primjenjuje u svim svojim objektima. Naši gosti su jako zadovoljni, osjećaju se sigurno i svima nas preporučuju kao sjajnu destinaciju za odmor", komentirala je direktorica kampa Lanterna Danijela Zgrablić.

U posljednjih 60 dana Valamar je modificirao svoje proizvode i akcelerirao razvoj projekata digitalizacije kako bi unaprijedio usluge za turističku sezonu 2020. Smještajni kapaciteti hotela, ljetovališta i kampova umanjit će se za 20 posto kako bi se osiguralo još više prostora gostima u restoranima, na recepciji, bazenima, na plaži i u ostalim zajedničkim sadržajima.

Valamar ove sezone u cilju povećanja sigurnosti gostiju uvodi i uslugu "CleanSpace - 100% privacy" koja jamči da su ključne dodirne točke u sobama i mobilnim kućicama temeljito očišćene i dezinficirane, i da prije dolaska gosta nitko nije ulazio u smještajnu jedinicu. Osim toga nudi i potpunu privatnost u sobi tijekom cijelog boravka uz jamstvo da će osoblje u smještajnu jedinicu ulaziti isključivo na poziv gosta.

U okviru priprema za restart, Valamar je u samo 60 dana razvio novu uslugu pod nazivom Valfresco Direkt koja će se pokrenuti početkom lipnja u Istri i biti dostupna svim građanima, turistima i Valamar gostima. Valfresco Direkt će omogućiti online narudžbu, kupnju i dostavu domaćih proizvoda direktno na adresu kupaca, pri čemu je poseban naglasak na partnerstvu s domaćim proizvođačima i OPG-ovima.

Uz široku paletu svježih domaćih proizvoda, kojima snažno podupire lokalne proizvođače, Valfresco će ponuditi i izbor već pripremljenih jela koja dolaze iz Valamar kuhinje. Projekt će premijerno biti predstavljen u Istri, a potom će se usluga širiti i na druge Valamarove destinacije u Hrvatskoj.

Nakon Lanterna Premium Camping Resorta u Poreču i restorana La Pentola u Rapcu koji su otvoreni prošlog petka, do kraja svibnja otvorit će se i ostalih 12 kampova u Istri i na Kvarneru, a tijekom lipnja i Valamarovi hoteli i ljetovališta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum