NOVA REAKCIJA NA KORONAVIRUS

Formirano je Povjerenstvo za turizam Istarske županije. U NJEMU SU NAJZNAČAJNIJA IMENA ISTARSKOG TURIZMA I POLITIKE. SAZNAJEMO ŠTO ĆE SVE ONI RADITI

| Autor: Glas Istre

S ciljem potpore turizmu u ova teška vremena koronavirusa, oformljeno je Povjerenstvo za turizam Istarske županije. Glavna zadaća tog Povjerenstva bit će da aktivno prati i analizira epidemiološku situaciju uzrokovanu pojavom koronavirusa na području Istarske županije, Republike Hrvatske i glavnim emitivnim tržištima Istarske županije i njene implikacije na turističku sezonu na području Istarske županije.

Nadalje, Povjerenstvo će biti zaduženo da komunicira i koordinira aktivnosti sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije vezane uz turističku sezonu; predlaže mjere Vladi RH za potporu turističkom sektoru; predlaže mjere jedinicama lokalne samouprave s područja Istarske županije za potporu poduzetnicima; osmišljava mjere, aktivnosti i projekte marketinških aktivnosti prema najznačajnijim emitivnim tržištima Istarske županije; analizira aktualnu situaciju na najznačajnijim emitivnim tržištima Istarske županije; daje mišljenje o aktualnim pitanjima vezanim uz turističku sezonu 2020. godine; prati operativnu provedbu mjera i aktivnosti koje provodi Turistička zajednica Istarske županije; koordinira javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti koje imaju za cilj polučiti maksimalne rezultate u spašavanju turističke sezone te da informira župana o pozitivnim propisima i drugim pitanjima koja utječu na provedbu aktivnosti vezanih uz turističku sezonu.

Sastav Povjerenstva je sljedeći: Fabrizio Radin, obnašatelj dužnosti župana, koji je i predsjednik Povjerenstva, Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predstavnik svih jedinica lokalne samouprave u istri, Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma i predsjednik Kamping udruge Hrvatske, Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, Marijan Ritoša, predstavnik malih obiteljskih hotela i privatnog smještaja u Vijeću Turističke zajednice Istarske županije, Sean Lisjak, predsjednik Udruženja marina pri HGK, Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, Ivan Jakovčić, bivši župan Istarske županije i bivši zastupnik u Europskom parlamentu, Valter Flego, bivši župan Istarske županije i aktualni zastupnik u Europskom parlamentu, Darko Lorencin, bivši ministar turizma, Anton Kliman, bivši ministar turizma i aktualni zastupnik u Hrvatskom saboru i Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, koja će ujedno biti i tajnica Povjerenstva.

Mandat Županijskog povjerenstva za turizam je do 31. prosinca 2020. godine. Predsjednik, tajnica i članovi Županijskog povjerenstva za turizam neće primati nikakvu naknadu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini