Na području turnine

Gradsko poduzeće "Valbruna sport" ROVINJ DOBIVA NOVU STRELJANU

| Autor: Gabrijela DOBROVIĆ

Prva faza izgradnje streljane vrijedna je 860 tisuća kuna, a druga će uključivati izgradnju objekta za edukaciju i druženje s uključenim sanitarnim čvorom, prostorom za odlaganje opreme, svlačionicama, ljetnom kuhinjom i gledalištem

 

Gradsko poduzeće "Valbruna sport" je ovih dana započelo s izgradnjom nove civilne streljane, izvan urbanog dijela grada, točnije na području Turnine. Postojeća streljana, koja se nalazi ispod istoimenog brda, nema propisne uvjete za korištenje.

Izgradnja će se odvijati u više faza, a osim za potrebe rovinjskog streljačkog kluba i lovačkog društva, uz čiju je suradnju i osmišljen projekt. Streljanu, oružje i programe vježbi moći će koristiti i osobe koje koriste oružje u obavljanju poslova prema posebnim propisima, kao što su primjerice policija, vojna policija, pravosudna policija, carinici te zaštitari.

Trenutno su u tijeku zemljani radovi: iskopi za armirano-betonske temelje, za ogradne i potporne zidove i iskopi za prolaze kroz nasip. Prva faza izgradnje, u vrijednosti od 860 tisuća kuna, uključuje radove izgradnje zaštitnog armirano-betonskog zida, visine minimalno tri metra u čitavom presjeku, gornje poprečne blende, betoniranje dijela armirano-betonske ploče s dodavanjem dijela nadstrešnice. Oko 60 posto površine kompleksa obuhvaćat će prirodno zelenilo, sportski tereni bit će smješteni na oko 40 posto površine, dok će građevine obuhvaćat 4 posto površine kompleksa.

Druga faza izgradnje streljane uključuje: izgradnju objekta za edukaciju i druženje s uključenim sanitarnim čvorom, prostorom za odlaganje opreme, svlačionicama, ljetnom kuhinjom i gledalištem. Također uključivat će i radove krčenja nepristupačnog dijela kompleksa i nasipavanje makadamom za potrebe parkirališta. U trećoj bi se fazi finalizirali svi radovi na uređenju okoliša. Valja napomenuti kako se već po završetku prve faze radova streljana može aktivno koristiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom